DOLAR
34,1 -0,26%
EURO
38,09 -0,08%
ALTIN
2.873,22 -1,64%
BITCOIN
2.139.517,17 0,52%

iPhone 16 Pro'nun kamera gücü ağızları açık bırakacak! Aylar önce ilk bilgi geldi: Bakın nasıl görünecek!

Apple'ın Iphone 16 Pro'nun kamera özellikleri sızdırıldı. Apple'dan konu ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmazken kamera gücü hayran bıraktı. İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 00:15
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 00:15

iPhone 16 Pro'nun kamera gücü ağızları açık bırakacak! Aylar önce ilk bilgi geldi: Bakın nasıl görünecek!

Apple'ın üst seviye iPhone 16 Pro'sunun kamera özellikleri sızdırıldı. Ana kamerada 8 megapiksel çözünürlüğün kaldığı, ultra geniş kameranın ise büyük bir yükseltme aldığı belirtiliyor.

apple

Apple'ın ileri teknoloji ürünü iPhone 16 Pro, kamera sistemine getirdiği yeniliklerle gündemde. Setsuna Dijital tarafından sızdırılan bilgilere göre iPhone 16 Pro'nun kamera yetenekleri, önceki iPhone 15 Pro geride bırakıyor.

Sızıntılara göre iPhone Pro 16, 48 megapiksel ana kamerasını koruyacak. Ancak önemli bir yenilik ultra geniş kamerada. Bu kameranın da 48MP çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Bu gelişme kullanıcılara daha geniş çekim açıları ve daha kaliteli fotoğraflar sunuyor.

TELEFOTO LENS VE OPTİMİZE EDİLMİŞ PERFORMANS

Telefoto lensin 12 megapiksel çözünürlüğü koruması bekleniyor ancak performansı yazılım ve donanım optimizasyonu yoluyla artırılacak. Bu optimizasyonlar sayesinde yakınlaştırma yeteneklerinin iyileştirilmesi ve performansın yavaşlaması amaçlanıyor.

MOBİL FOTOĞRAFÇILIKTA YENİ DÖNEM

iPhone 16 Pro ve kamera sisteminde yapılan bu iyileştirmeler, mobil fotoğrafçılık tutkunları arasında büyük heyecan yarattı. Her şeyden önce, ultra geniş açılı kameranın çözünürlüğünün arttırılması, geniş manzaranın daha ayrıntılı ve canlı bir şekilde filme alınmasına olanak tanır. Ayrıca Apple'ın gelişmiş yazılım fonksiyonları ve işlem gücü, kullanıcıların çekim deneyimini daha da zenginleştiriyor.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENMEKTE

Bu bilgi henüz resmi olarak doğrulanmadı ve Apple'dan bir açıklama yapılmadı. Şirket genellikle bir ürün piyasaya sürülmeden önce sızıntılar konusunda sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu nedenle iPhone 16 Pro kamera özelliklerine ilişkin bilgilerin doğrulanması için resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 16'nın kamera sistemine getirdiği iddia edilen yenilikler teknoloji dünyasında büyük merak uyandırıyor. Fotoğrafçılar ultra geniş kameranın yeniliğinden özellikle heyecan duyuyor. Ancak Apple'dan bu yeniliklerin geçerliliğini doğrulayan resmi açıklamaları beklemek zorundayız.