18 Şubat 2019 Pazartesi 21:03
iPhone Kullanılmayan Uygulamayı Sil Özelliği Nasıl Kapatılır?

Dünya genelinde oldukça yayın bir kullanıma sahip olan Apple iPhone telefonlar kullanım açısından birçok kolaylık sağlamaktadır. Apple kullanıcılarına sunduğu geniş arayüz ve uygulama yelpazesi ile ürünlerine oldukça fazla talep gören bir markadır. 

iPhone telefon kullanıcıları için sunulmuş arayüzlerden biri de uzun süredir kullanılmayan uygulamaların silinmesini sağlayan Kullanılmayanları Sil özelliğidir. Bu her ne kadar çok tercih edilebilecek özellik olsa da bazı iPhone kullanıcıları yararlanmak istemeyebilir. Kullanılmayanları Sil özelliği kullanım sağlamayan uygulamaları bir süre sonra otomatik silerek hafızada yer açmayı ve batarya iyileştirmeyi sağlamak amacı ile oluşturulmuştur. Eğer iPhone kullanıcıları bu özelliği kapatmak isterse birkaç ayar ile bunu kapatabilir. 

iPhone Kullanılmayanları Sil Özelliği Nasıl Kapatılır? 

Bu özelliği kapatmak için uzun bir işlem gerekmiyor. Öncelikle telefondan Ayarlar bölümünün açılması gerekiyor. Daha sonra menüden iTunes ve App Store seçeneğine tıklanması gerekiyor. Ekranda açılan menünün en alt kısımda yer alan Kullanılmayanları Sil özelliğini buradan kapatabilirsiniz. 

Özellik pasif olduktan sonra kullanılmayan uygulamalar silinmesini engellemiş olacaksınız.  Aynı zamanda özellik aktif olsa bile uygulamaların silinmesi yalnızca saklama alanı boşaltılacaktır. Uygulamaya ait veri ve belgeler telefonda saklanmaya devam eder. Uygulama yeniden yüklendiğinde tüm veriler geri gelecektir.

Son Güncelleme: 18.02.2019 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.