DOLAR
34,07 -0,23%
EURO
38,02 -0,05%
ALTIN
2.833,44 -0,25%
BITCOIN
2.139.038,8 0,46%

81 ildeki emeklilere müjde verildi! 30 gün boyunca ücretsiz olacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bünyesinde yaz aylarında kullanıma sunulan yurtlar, bir ay süreyle emeklilere ücretsiz olarak sağlanacak.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 07:10
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 07:10

81 ildeki emeklilere müjde verildi! 30 gün boyunca ücretsiz olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz gün Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nda (SGK) gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Haftası programına katıldı Burada açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik hazırlanan yeni hizmetlerin hayata geçirilmesine pek çok paydaşın destek verdiğini belirterek Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda bulunan yurtlar ile yaz aylarındaki yurtların bir ay süreyle emeklilerimizin kullanımına ücretsiz olarak sunulacağını söyledi. Bakan Işıkhan, Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

81 ildeki emeklilere müjde verildi

“Paydaşlarla yaptığımız görüşmelerde ortaya çıkan desteğin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bünyesinde yaz aylarında kullanıma sunulan yurtlar, emeklilerimize bir ay süreyle ücretsiz olarak sağlanacaktır. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızca tüm emeklilere ücretsiz tesislerin açılması kararı alındı. Emeklilerimiz de tıpkı memurlar gibi tüm illerdeki kamu emekli maaşı, öğretmen lojmanı, sosyal tesis ve pansiyonlardan yüzde 15 indirimli yararlanabilecek. Sendikalarımıza ait pansiyon ve sosyal tesislerde emeklilere özel indirimler uygulanmaktadır.

PTTcell tarafından ise emeklilere özel emeklilik paketi oluşturuldu. PTT Kargo emeklilere özel indirimler sunuyor. TCDD, yıl boyunca emeklilere büyük trenlerde yüzde 10 indirim sunuyor. YÖK ile işbirliğimiz kapsamında nesiller arası dayanışmayı ve aktif yaşlanmayı esas alan bir Üçüncü Çağ Üniversitesi geliştiriyoruz. Ayrıca Troy, yerel ve ulusal ödeme sistemlerimiz ve bankalarımızla imzaladığımız protokol çerçevesinde giyim mağazalarında indirimler belirlenecek. Emekli kartıyla fatura ödeme, eczane ve market harcamaları için üst limit belirlendi."

Yeni SGK hizmet modeliyle emeklilerin topluma aktif olarak katıldığı, hatta katma değer yarattığı bir sistemi hedeflediklerini söyleyen Bakan Vedat Işıkhan, bakanlıklar ve kuruluşlarla görüşmelere devam ettiklerini, emeklilere yönelik birçok yenilik getirmeyi planladıklarını kaydederek konuşmasında “Sevgili emeklilerimizin beklentilerini iyi biliyoruz. Emin olun, 12. Kalkınma Planı ile Orta Vadeli Program hedeflerine uyma konusunda kararlıyız. Amacımız titiz ve disiplinli ekonomi politikası ile beklentilerinizi karşılamak ve uzun vadede refahınızı artırmaktır" dedi.