DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,09 -0,11%
ALTIN
2.872,68 -1,63%
BITCOIN
2.135.725,97 0,74%

Ayna gibi parlayan çatal ve kaşıkların sırrı buymuş! Yıkadıktan sonra hemen yapılması gerekiyor

Kararan gümüşleri tekrar parlatmak için neler yapılabilir? Cevabı haberimizde...

Yayın Tarihi: 17.01.2024 16:26
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 16:26

Ayna gibi parlayan çatal ve kaşıkların sırrı buymuş! Yıkadıktan sonra hemen yapılması gerekiyor

Günümüzde artan çevre kirliliği, temizlik malzemelerinde kimyasal kullanımını azaltmayı gerektirmektedir. Mutfaklarda sıkça kullanılan çatal, bıçak ve kaşık gibi eşyaların zamanla parlaklıklarını kaybetmesi de bir sorundur. Ancak son dönemde ev içi bir temizlik yöntemi keşfedilmiştir ki, bu yöntem sayesinde mutfak aletlerimizi kolaylıkla ve kimyasal kullanmadan yeniden parlatabiliyoruz.

Bu yöntem, sadece evde bulunan malzemelerle kolayca uygulanabiliyor. İşlem için gerekli olan kaynar su, alüminyum folyo ve karbonat gibi malzemeler evlerimizde zaten bulunuyor. Yöntem, kaynayan suda erimiş karbonat ve alüminyum folyonun etkisiyle mutfak aletlerimizin yüzeyindeki kirleri ve lekeleri temizleyip, parlaklıklarını geri kazandırmamızı sağlıyor.

alüminyum folyo ile gümüş parlatma

Bu basit adımlar sayesinde mutfak eşyalarımızı kimyasal içerikli temizleyiciler kullanmadan kolaylıkla temizleyebiliyor, eski parlaklıklarına kavuşturabiliyoruz. Aynı zamanda çevreye zarar veren kimyasallardan kaçınmış oluyoruz. Ev içinde uygulanabilirliği ve çevre dostu olması sayesinde bu yöntem, mutfak temizliğinde sıkça tercih edilmeye başlandı. Böylece hem mutfak eşyalarımızı kolaylıkla parlatmış, hem de çevremize katkı sağlamış oluyoruz.