DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.247.879,2 0,07%

Boğa burcu: Uyumlu ve zorlandığı burçlar hangileri?

Boğa burcu, toprak elementinin sabit nitelikli burcudur. Kendini sahip olduklarıyla tanımlar, güvenilir, zevkli ve inatçıdır. Bereketin sembolüdür, boynu ve boğazı hassastır. Başak, Oğlak, Yengeç ve Balık ile uyumludur. Aslan, Koç, Yay, Kova, Terazi ve İkizler ile zorlanır.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 18:09
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 18:37

Boğa burcu: Uyumlu ve zorlandığı burçlar hangileri?

Boğa Burcu'nun özellikleri

Elementi: Toprak
Niteliği: Sabit
Tarihleri: 21 Nisan - 20 Mayıs
Yönetici gezegeni: Venüs

Boğa burcunun özellikleri

Boğa burcu, sahip olduklarıyla kendini tanımlayan bir burçtur. Olumlu ve yapıcı yönleriyle, güven veren, sadık, kararlı, zevkli, sakin ve huzurlu bir kişiliğe sahiptir. Ayrıca pratik, ekonomik ve verimli bir şekilde çalışır. Ancak, olumsuz ve aşırı yönleriyle, duygusal olarak inatçı ve mantıksız, maddi olarak açgözlü, zevklerine bağımlı, tembel ve yavaş, kazanç odaklı ve bencil olabilir.

Boğa burcunun Mitolojisi

Boğa burcu, tarihte bereketin sembolü olarak kabul edilmiştir. Mısır’da birçok dini kültün temsilcisidir. Mezopotamya’da mimaride boğa figürleri kullanılmıştır. Yunan mitolojisinde Minos’un Boğası olarak bilinir. Ay’ın büyüyen evresiyle, boğa boynuzları arasında bir benzerlik vardır ve Girit’te boğa boynuzlarını gösteren çok sayıda taş bulunur. Balkanlar’da da buna benzer kalıntılar görülür.

Boğa burcunun vücutta etkilediği yerler

Boğa burcu, vücutta boynu, boğazı ve tiroid bezini etkiler. Bu bölgelerde hassasiyet, ağrı veya rahatsızlık yaşayabilir. Boğa burcu, sağlıklı beslenmeye, düzenli egzersize ve stresten uzak durmaya özen göstermelidir.

Boğa burcunun uyumlu olduğu burçlar

Boğa burcu, toprak elementinin diğer iki burcu olan Başak ve Oğlak ile uyumludur. Bu burçlar, Boğa’nın pratik, güvenilir, sabit ve sadık yönlerini paylaşır. Ayrıca, Boğa burcu, su elementinin burçları olan Yengeç ve Balık ile de iyi anlaşabilir. Bu burçlar, Boğa’nın duygusal, şefkatli, romantik ve zevkli yönlerine hitap eder.

Boğa burcunun zorlandığı burçlar

Boğa burcu, ateş elementinin burçları olan Aslan, Koç ve Yay ile zorlanabilir. Bu burçlar, Boğa’nın inatçı, yavaş, tembel ve maddi yönleriyle çatışır. Ayrıca, Boğa burcu, hava elementinin burçları olan Kova, Terazi ve İkizler ile de uyumsuzluk yaşayabilir. Bu burçlar, Boğa’nın sabit, tutucu, bağımlı ve bencil yönlerine karşı gelir.