DOLAR
34,07 -0,2%
EURO
38,05 -0,08%
ALTIN
2.842,91 -0,57%
BITCOIN
2.173.740,18 -1,14%

Büyük bilmece çözüldü! Pizza kutuları meğer bu yüzden kareymiş: Duyanlar şaşkına dönüyor

En popüler fast food yemeklerinden biri de kesinlikle pizzadır. Farklı malzemelerle yapılan birçok farklı pizza türü vardır. Pizza kutularının ise neden kare yapıldığı uzun zamandır bir gizemdir. Pizza kutularının yuvarlak olarak değil de kare olmasının nedenlerini özetledik. İşte pizza kutusundaki sır...

Yayın Tarihi: 08.11.2023 19:58
Güncelleme Tarihi: 08.11.2023 19:58

Büyük bilmece çözüldü! Pizza kutuları meğer bu yüzden kareymiş: Duyanlar şaşkına dönüyor

İncecik kabuğu ve lezzetli malzemelerin birleşimiyle hazırlanan pizzanın tadına doyamıyorsunuz elbette. Pizza kutularının neden kare olarak yapıldığı ise uzun zamandır merak konusu olmuştur. Pizza kutuları tamamen maliyet nedeniyle kare şeklindedir. Tek bir karton parçasının doğru yerlere katlanmasıyla kare pizza kutusu yapılırken, dört farklı karton parçası kullanılarak dairesel pizza kutusu elde ediliyor.

Bu durumda pizza kutusu maliyetleri önemli ölçüde azaltmak için dairesel yerine kare şeklindedir. Kare pizza kutuları aynı zamanda yerden tasarruf etmenizi sağlar ve çok daha düşük bir maliyetle daha fazla pizza kutusu almanıza yardımcı olur. Çok sayıda kare pizza kutusunu yan yana istifleyebilirsiniz ancak yuvarlak pizza kutularını yan yana istiflediğinizi hayal ederseniz, pizza kutuları arasında boşluklar olduğunu fark edeceksiniz. Bu durumda kutu daha fazla yer kaplayacak ve bu da alan israfına neden olacaktır. Kare kutuda dilimlenmiş pizza satın almak kolay ve kullanışlıdır ancak yuvarlak pizza kutusunda dilimlenmiş pizza satın almak o kadar da kolay değildir. Ayrıca kare pizza kutusuna yerleştireceğiniz pizzanın kenarlarında boşluk bırakmalısınız.

Pizza kutuları neden kare

Bu alan, yuvarlak bir pizza kutusuyla mümkün olmayan pizza çeşnilerini saklamak için idealdir. Pizza sıklıkla dışarıdan sipariş edilen, kurye ile teslim edilen bir yiyecek olduğundan kare kutuların taşınması kolaydır. Pizzanın dağılmadan, bozulmadan evinize sağlam ulaşması için kare kutu seçmeniz önemlidir. Tüm bu gerçekler göz önüne alındığında yuvarlak pizzayı kare kutuya koymak daha mantıklı sonuç verir.

Karışık orta boyutta pizzanın ortalama kalori içeriği 345 kaloridir. Bu bilgiye göre pizzanın besin değeri şöyledir:

Pizza kutuları neden kare

Pizza kutuları neden kare

Pizza doyurucu bir yiyecektir ancak hamuru ve içine konulan malzemeler nedeniyle sağlığımıza olumsuz etki edebilecek birçok malzemeyi de içerir. Bu bilgiler doğrultusunda pizzayı bilinçli tüketmek ve ayda bir kez pizza yemek sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Ayrıca pizzanın metabolizmanızı yavaşlattığını, bu da kısa sürede kilo almanıza neden olduğunu, dolayısıyla sık sık yerseniz yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle kilo alma sorunuyla karşı karşıya kalacağınızı da unutmamak gerekir.