DOLAR
34,05 -0,01%
EURO
37,93 -0,06%
ALTIN
2.802,41 -0,03%
BITCOIN
2.074.870,75 -1,08%

Çanakkale Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

Çanakkale Kültür Yolu Festivali, eğlenceli etkinlikleriyle kültür ve sanatı bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 14:16
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 14:16

Çanakkale Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde Etkinlikler Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 31 Ağustos'ta kapılarını açtı ve 6. gün etkinlikleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

Türküler ve Danslar ile Eğlenceli Saatler

Dün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun sahneye koyduğu "Türkülerimiz ve Oyunlarımız" programı ile etkinliğe katılanlarla eğlence dolu bir gün geçirildi.

Yaşayan Miras Tınıları

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde düzenlenen "Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı" etkinliğinde, alanında uzman akademisyenlerin sunumlarının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Dr. Serkan Emir Erkmen'in moderatörlüğünde derinlemesine bir çalıştay yapıldı.

Geleceğin Koruyucuları: Çocuk Etkinlikleri

Troya Müzesi Çocuk Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen "Kültür Koruyucuları Eğitim ve Etkinlik Atölyesi"nde çocuklara kültürel mirasın önemi anlatıldı. Ayrıca "Homeros’un İzinde Troya" etkinliği ile tarihi öğeler tanıtıldı.

Sanat Dolu Bir Gün

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde "İpekten Sanata" atölyesi düzenlenirken, Nedime Hanım Konağı’nda "Ahşap Baskı" sanatı deneyimlendi. Ayrıca Züleyha Ortak'ın sunduğu "Sınırsız Sohbetler" programında klinik psikolog Beyhan Budak, hayat ve ilişkiler üzerine bilgi paylaşımlarında bulundu.

Çocuklar İçin Renkli Aktiviteler

Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki "Çocuk Köyü" etkinliği, çeşitli aktivitelerle devam etti. Minik misafirler, "Kavuklu ile Pişekar Orta Oyunu" gibi geleneksel oyunlarla tanışırken, "Feyza Hoca ile Çocuk Jimnastiği" etkinliği ile hareket etme fırsatı buldu.

Deniz Altında Keşif

Festivaldeki "Anı Dalışı" etkinlikleri, katılımcılara teorik eğitim sonrası Çanakkale Boğazı'nın su altı dünyasını keşfetme imkanı sundu. Anadolu Hamidiye Tabyası Dalış Noktası'nda gerçekleşen bu etkinlikler ilgiyle takip edildi.

Benzersiz Deneyimler ve Konserler

Katılımcılar için organize edilen yelken sürüş etkinliğiyle Çanakkale’nin tarihi atmosferinde eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı buldular. Ayrıca, sanatçı Emre Fel, Anadolu Hamidiye Tabyası’ndaki konserinde on binlerce dinleyici ile buluşarak coşku dolu anlar yaşattı.