DOLAR
34,03 -0,06%
EURO
37,89 0,19%
ALTIN
2.794,75 0,24%
BITCOIN
2.109.399,5 -2,83%

Dondurucuya yiyecek koyarken bunlara dikkat edin! Küçücük tüyolar ile bozulmadan aylarca muhafaza edebilirsiniz

Dondurucuda besinleri saklamanın çok basit yöntemleri var! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 08.11.2023 00:45
Güncelleme Tarihi: 08.11.2023 00:45

Dondurucuya yiyecek koyarken bunlara dikkat edin! Küçücük tüyolar ile bozulmadan aylarca muhafaza edebilirsiniz

Ürünlerinizi zarar görmeden dondurucuda saklamak istiyorsanız bu haber tam size göre! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DONDURUCU SAKLAMA ÖNERİLERİ

Dondurucu temizliği yapmak için gıdaların bozulmamasına özen göstermek gerekiyor. Dondurucu temizlemeden önce donmuş gıdalar ve sıcaklık dalgalanma risklerini ortadan kaldırmanız gerekiyor. Bu sebeple temizliğe başlamadan önce soğutucu, termos çanta ya da termal torba kullanabilirsiniz. 

dondurucu temizliği önerileri

Sağlık kuruluşları tarafından yapılan önerilere göre ürünlerin -17 derecede kalması gerekiyor. Ancak dondurucu temizliği yapacağınız zaman gıdalar dışarda kalırsa hastalıklar oluşabilir. Bu sebeple besinlerinizi temizlik esnasında termos çantalarda bekletebilirsiniz. Sabit sıcaklığı korumak ve mikroorganizmaları uzak tutmak için sebze, biftek güveç ve dondurmalar çanta içinde saklanabilir. Eğer soğutucuya sahip değilseniz plastik poşetler içinde gıdaları gruplandırabilirsiniz. Marketlerde satılan dondurulmuş gıda için üretilen termal poşetler de 12 saate kadar gıdalarınızı donmuş şekilde saklayabilir.