DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,94 0,46%
ALTIN
2.913,7 -0,64%
BITCOIN
2.180.383,33 0,07%

Ekim 2024 Aylık Burç Yorumları: Hangi Burçlar İçin Şanslı Bir Dönem Başlıyor?

Ekim 2024 burç yorumları ile hangi burçların aşk, kariyer ve sağlık alanında öne çıkacağını keşfedin. Koç’tan Balık’a kadar her burç için detaylı yorumlar

Yayın Tarihi: 30.09.2024 15:17
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 15:17

Ekim 2024 Aylık Burç Yorumları: Hangi Burçlar İçin Şanslı Bir Dönem Başlıyor?

Ekim ayı, sonbaharın etkisini iyice hissettirdiği ve enerjilerin değiştiği bir dönem. Gökyüzünde yaşanan hareketler, her burcun hayatında farklı etkiler yaratacak. Bu ay, aşk, kariyer ve sağlık konularında yıldızların size neler getirdiğini merak ediyorsanız, Ekim 2024 burç yorumlarına göz atın. Hangi burçlar için yeni başlangıçlar kapıda, kimler için ise dikkatli olunması gereken bir süreç başlıyor, gelin birlikte inceleyelim.

2 Ekim saat 21:46’da Terazi burcunda 10 derecede bir “Halkalı Güneş Tutulması” gerçekleşiyor. Ailen, arkadaşların ve iş arkadaşlarınla olan iletişimin bu tutulmadan etkilenecek. Eğer bir kavga yaşadıysan ya da içinde uzun süredir taşıdığın bir öfke varsa, bu tutulma zamanında onları dillendirmek için harika bir fırsat olabilir. Unutma, sağlıklı ilişkilerin temeli iyi iletişimdir! 

9 Ekim saat 10:04’de Jüpiter, İkizler burcunda geri hareketine başlıyor. Bu, zihnin için keşifler ve maceralar zamanı demek! İkizler burcu, diğer burçlara nazaran daha fazla deneyim çeşitliliği sunuyor. Hayatı yeni bir gözle görmek ve deneyimlemek için sonsuz bir fikir ve olasılık paleti sunuyor. Artık algı açıların çoğalarak, zihnini genişletecek ve seçeneklerini artıracak. Bu geçiş sırasında karşına çıkacak olan kavşakta tek bir yol görmeyeceksin. Tam tersine, seni karmaşık bir yol, kısayol, köprü ve yeraltı geçitleri labirentine sürükleyecek. Kendine yeni yollar açmak için hazır ol!

 

12 Ekim saat 03:32’de Plüton, Oğlak burcunda ileri hareketine başlıyor. İşte sana bir fırsat daha! Hayatta kalman için kritik olmayan alışkanlıkları, inançları, davranışları ve hırsları ortadan kaldırarak yeni bir sayfa açabilirsin. Plüton'un çalışma şekli öncelik vermektir. Fiziksel, zihinsel ve duygusal kaynaklarını nasıl harcadığını değerlendirmeni gerektirir. Plüton'un dönüştürücü ve canlandırıcı güçlerinden yararlanmanın tam zamanı!

 

13 Ekim saat 22:24’de Merkür, Akrep burcuna geçiyor. Bu dönemde, korkularınla yüzleşip arzularını keşfetme şansına sahipsin. Kendi hayatının yanı sıra başkalarının hayatlarıyla da daha derin bir bağ kurabilirsin. Yasağa tabu demeden konuşabileceğin bu zaman dilimi, seni daha samimi ve anlayışlı kılacak. Hazır ol, çünkü bu astrolojik yolculukta keşfedecek çok şey var!

 

17 Ekim saat 14:26’da Koç burcunda 24 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Eğer tohumlar harika bir şekilde büyüdüyse, onları kullanmanın ve meyvelerini toplamanın tam zamanı! Ama eğer işe yaramadılarsa, endişelenme. Koç dolunayı sana yeni başlangıçlar için cesaret verir. Bu yüzden, başka bir şey denemek için cesaretini topla ve yeni bir yolculuğa çık. Unutma, her zaman yeni bir şeyler deneyebilir ve büyüyebilirsin!

 

17 Ekim saat 22:29’da Venüs, Yay burcuna geçiyor. Venüs'ün Yay burcunda olmasıyla birlikte güven ve dürüstlük önem kazanıyor. Ancak, bu geçiş sırasında dikkatli olmalısın İşler abartılabilir ve kendini yanıltılmış hissedebilirsin. İnsanlar ve yerler normale göre daha büyük görünebilir, ancak bu etki geçtikten sonra gerçekleri görebilirsin. Unutma, her şey parlak gibi görünebilir, ancak sonuçlar her zaman beklentilerini karşılamayabilir.

 

23 Ekim saat 01:15’de Güneş, Akrep burcuna geçiyor. İçsel gücün daha da yükseliyor. Artık kafana koyduğun her şeyi başarabilirsin! Kendini gizemli bir yolculuğa hazırla, çünkü Akrep burcuyla hiçbir şey imkansız değildir.

 

 

KOÇ

 

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın son 2 yılında aldığınız kararlar, vazgeçtiğiniz alışkanlıklar ve yaşadığınız süreçler daha anlamlı hale gelebilir. Tıkanıklıkların açılması, ikili ilişkilerde ne beklemeniz gerektiğini görmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Duygusal ve ticari beraberlikler açısından attığınız adımların karşılığını görebilirsiniz. Yanıldığınız ya da hala zorlamaya çalıştığınız konularda tutumlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Ailevi konular, yaşam koşullarınız, işinizin etkilendiği şartlar, problem çıkaran insanlar üzerinize fazla geliyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bu süreci anlamak, hayatınızdaki insanları analiz etmek, işinizi ve duygularınızı netleştirmek adına sakin kalmanız, elinizde neler kaldığını, neler yitirdiğinizi düşünmeniz önemlidir. Hala çözülmeyen, hala gündemden düşmeyen konuların hayatınızdan sonsuza dek çıkması için tutulmanın ve gökyüzünün desteğini kullanmalısınız. Evde yenilikler yapmak, daha rahat hissedeceğiniz planlar yapmak size iyi gelebilir, düşünmenize yardım edebilir. Birbiriniz arasında bir huzursuzluk olmaması, birbirinize destek vermenizi de mümkün kılacaktır. Kariyerinizi önemli düzeyde etkileyecek yeni ilişkiler kurmak ya da bu ilişkilerdeki pürüzleri ortadan kaldırmak açısından daha dikkatli, stratejik hareket etmeniz gerekebilir. İmzalı işler, sözleşme ve anlaşmalar noktasında son kararı verebilirsiniz. Özellikle hafta ortasında mali konularda yeni ya da beklediğiniz ödemelerle ilgili fırsatlar doğabilir, değerlendirmek isteyebilirsiniz.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber yaşantınıza dair bir geri dönüş dönemi yaşayabilirsiniz. Eski bilgi ve becerilerinizi gözden geçirmenizi sağlayabilir. Bu dönemde, geçmişte öğrendiğiniz konuları tekrar değerlendirme ve iletişimdeki yanlış anlamaları düzeltme fırsatınız olabilir. Sosyal çevrenizle ilgili eski bağlantılarınızı yeniden canlandırabilir veya eski arkadaşlarla iletişime geçebilirsiniz. Kaçırdığınız imkanlar, kırdığınız potlar varsa telafi etme şansı bulabilirsiniz. Tamamlayamadığınız eğitimler, çalışmalar, eksik kaldığınız işler varsa bunların nedenlerini daha iyi anlayabilirsiniz. Tazelenin ve bunun size getirilerini anlamaya çalışın. Sıklaşan seyahatleriniz durağanlaşabilir ya da birtakım aksiliklerle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden daha tedbirli hareket etmenizde fayda var. Elektronik cihazlarınız, sosyal mecralardaki hesaplarınızın güvenliği, araç alım satımı gibi konularda riske girmeden hareket etmelisiniz. Yedekleme yapmak önemli olabilir ve sizi zor durumlardan kurtarabilir.  Çevrenizle olan ilişkilerinizi değerlendirebilirsiniz. Eski tanıdıklarınızla iletişime geçebilir, problemli ilişkileri çözüme kavuşturmayı deneyebilirsiniz. Tam anlaşılmayan, havada asılı kalan konuları netleştirmek adına iyi bir dönemdesiniz.

 

12 Ekim'de Plüton'un Oğlak burcunda ileri hareketine başlamasıyla bazı konuları son kez konuşabilirsiniz. Kariyer ve toplum önündeki statünüzle ilgili büyük dönüşümler bu dönemde hız kazanacak. Bu hıza, eski ve çürümüş olan hiçbir şey dayanmayabilir. Kariyer hedeflerinizi yeniden yapılandırmak veya iş hayatınızda köklü değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Otorite figürleriyle olan ilişkilerinizde güçlü etkileşimler yaşayabilirsiniz. Kendinizi ve işinizi yenileme konusunda gösterdiğiniz çabanın sonuçlarını alabilirsiniz. Sorguladığınız kararlarla beraber gündeminize dahil olacak yeni konulara daha iyi hazırlanmış olabilirsiniz. Maddi dengeler iyileşebilir, kaybettiklerinizi yerine koymaya başlayabilirsiniz. Sizi bir yere taşımayan insanlarla ve hedeflerle son kez vedalaşın.

 

13 Ekim'de Merkür'ün Akrep burcuna geçişi, finansal konular ve ortak kaynaklar üzerinde yoğun bir odaklanma getiriyor. Ortaklaşa yatırımlar, miras ya da borçlarla ilgili haberler alabilir, derin analizler yaparak stratejik kararlar alabilirsiniz. Ödemelerinizi düzene koymak adına kısa süreli çalışmalar yapabilirsiniz. Bunların sevdiğiniz alanlarda olması, süreci daha yaşanılabilir kılacaktır. Bu süreçte sezgilerinize kulak vermek, para yönetimi konusunda size fayda sağlayacaktır. İç dünyanızda da sorgulamalar artabilir, bazı sırlar gün yüzüne çıkabilir. Kendinizi ifade ederken daha gizemli ve dikkatli olma eğiliminde olacaksınız. Hayatınıza dair sorgulamalar ve eleştirilerde yapıcı olmaya özen gösterin. Sağlık sorunları, psikolojik ihtiyaçlar konusunda işin uzmanıyla görüşmeniz önemli olacaktır.

 

17 Ekim’de burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay ile beraber bir dönüm noktasına geldiğinizi hissedebilirsiniz. Özellikle kişisel hedefleriniz, dış görünüşünüz ve yaşamınızın ilerlediği yön üzerine yoğunlaşacaksınız. Kendi isteklerinizi ön plana almanız gerekebilir. Yeni bir başlangıç yapmak, cesur bir karar almak veya kişisel projelerinizi hayata geçirmek için doğru zamandasınız. Spor salonuna yazılabilir, dış görünüşünüzde değişiklikler yapabilirsiniz. Ancak, öfkenizi kontrol etmeniz ve başkalarının duygularına karşı biraz daha duyarlı olmanız gerekebilir. Sizi bu anlamda neyin durdurduğunu ya da yanlış yönlendirdiğini görmek, bu cesaretin altını dolduracaktır. Artık beklememek, profesyonel gibi davranmak değil gerçek bir profesyonel olmak sizi istediğiniz ve size gerekli olan duruma ulaşmanızı sağlayabilir. Liderlik vasıflarınız artıyor; uğraştığınız konu her ne ise onun iplerini elinize alın. Eğer hala böyle bir gündeminiz yok ise, artık bu önemli eksikliği kapatmalısınız. Parasal konularda, ikili ilişkilerinizin desteği söz konusu olabilir. Ortaklı işler, kadın otoriteler, geçmiş dönemde yaptığınız bir işin geri dönüşü ya da başarınızı görüp size ulaşmak isteyen insanların etkilerini daha iyi hissedebilirsiniz.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber hayatın getirdiği iyi ve kötü her şeyin bir anlamı olduğunu daha iyi fark edebilirsiniz. Düşüncelerinizi iyi yönde geliştirmek ve iyimserliğinizi yüksek tutmak size farklı getiriler sunabilir. Yaşantınızı ihmal etmeden ama bazı konuları da artık sorun olarak görmeden hayatınızı sürdürmeniz önemlidir. İşinizi büyütmek, büyük yerlerle görüşmek, yeni insanlar ve ortaklıkların gündeme gelmesi motivasyonunuzu güçlendirebilir. Bunu daha iyi kullanabilmek için becerilerinizin, ilgi alanlarınızın altını doldurmaya çalışın. Kitap okumak, araştırmalar yapmak, profesyonellerden destek almak size fayda sağlayabilir. Öğrendiklerinizi derinleştirmek, kullanmanızı ve kullanırken daha iyi kazanç elde etmenizi kolaylaştıracaktır. Eğitim almak/vermek ya da bu bilgileri deneyime dönüştürmek adına başvurularda bulunabilirsiniz. Beklediğiniz ödemeler, hukuki haklar gündeme gelebilir. Miktarına bakmazsızın, bunun sizin için önemli ve büyük bir fırsat olduğunu görebilirsiniz. Bakış açınızın değişmesi ikili ilişkilerinize de olumlu etki edebilir. Yeni insanlar tanımak, çevrelere dahil olmak, duygusal ve sosyal açıdan iyi etkilere açık olmak özgüveninizi daha çok yükseltebilir. Ailenizle, çevrenizle olan ilişkilerinizde sizin kadar iyimser olmayan kişiler bulunabilir. Düşüncelerini size dikte etmeye çalışabilir ya da sizi etkilemeye çalışabilirler. Bazı kişilerle aranıza mesafe girmesi gerekebilir. Özellikle sözlerinizin ısrarla yanlış anlaşıldığı, fedakarlığınızın ve iyi niyetinizin farklı yönlere çekildiği, borçlu çıkarılmaya çalışıldığınız konularda kişiliğinize gölge düşürmeden bu sorunu çözmelisiniz. Uzlaşmacı, duyarlı ve pratik olun.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber aklınızdaki ve hayatınızdaki hasarlı, çürümüş noktaları daha iyi fark edebilir ve temizliğe başlayabilirsiniz. Mental ve fiziksel olarak kendinizden şüphe etmek yerine şartları anlamaya çalışmalısınız. Bazı endişeler, gereksiz gündemler daha belirgin hale gelebilir. Bunlara kayıtsız kalmamanız gereken bir gündesiniz. Kabul etmek sizin için zor olsa da, bunu yaptığınızda neler elde edebileceğinizi hesaba katmalısınız. Önyargılarınızı geride bırakmak, kaçmadan yaşamak, ihtiyaçlarınızı görmek adına bu dönemin getirileri büyük olabilir. Ekonomik açıdan sizi daraltan konularda yeni çözümler bulabilirsiniz. Ödemelerinizi tamamlamanın, destek bulmanın dışında hayatanızda bir alternatif olması fikrine daha sıcak bakabilirsiniz. Bu da sizi kalıpların dışına daha kolay çıkarabilir. Mevcut durumu benimsemeniz, korumanız iyi olabilir ama kendinizi tamamen kapatmadığınıza da emin olmalısınız. Takıntı yapmadan, zorlamadan, sadece mantıklı olanı ve gerçek olanı düşünerek ilerlediğinizde gerçek ve faydalı bir strateji kurmuş olacaksınız. Ailevi veya duygusal ilişkiler konusunda alma fikri üzerine düşünebilir, içinizden geçenleri netleştirebilirsiniz. Bu süreçte birbirinizle bilgi paylaşımı yapmak zor olabilir. Doğru anlamak için analiz yapmak isterken kendinizi, asıl niyetinizi saklayabilirsiniz. Bu yanlış anlaşılmaları önlemek, dürüst ve şeffaf olmak herkes için daha faydalı olacaktır. Kişisel gelişim, farkındalık gibi konularda araştırmalar yapabilir, kitaplar okuyabilirsiniz. Bu yönde çalışan kişilerden destek ve fikir almak, size maddi süreçler konusunda da kolaylık sağlayabilir. Gecikmiş ödemelerinizi alabilir, bankacılık işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Şüpheli işlemlere karşın önlem almak, hesaplarınızı kontrol altında tutmak önemlidir.

 

Motivasyon Sözü: Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin.”

 

 

BOĞA

 

Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile yaşantınızla ilgili tüm değişiklikleri kabul etmek, uygulamak daha kolay hale gelebilir. Sizin için hala bir soru işareti olan, sürüncemede kalan konularda artık beklememe kararı alabilirsiniz. İyi tarttığınız, iyi düşündüğünüz ve son 1 yıldır çabasını ortaya koyduğunuz konuların önü açılabilir. Sağlık sorunlarınızın iyileşmesine bağlı olarak özgüveniniz yükselebilir, bedensel ve mental değişime hazır olabilir ya da bu konudaki değişiminizi daha çok sevebilirsiniz. Rutinlerinizde önceliği farklı konulara vermeniz gerektiğini anladınız. Bunları uygulamak adına yeni bir yaşam ve çalışma ortamı tercih edebilirsiniz. Anlaşma ve görüşmelere açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Size sunulanla yetinmeyip fikirlerinizi ve isteklerinizi de açıklama cesareti ve gerekliliğini taşıyorsunuz. Bu yeni tutumunuzun kabul görmesi zorlaşabilir, bazı ilişkilerinizin dengesi bozulabilir. Özellikle aile dostlarınız, aileniz gibi gördüğünüz kişiler ve duygusal ilişkileriniz noktasında zorlayıcı gündemleriniz olabilir. Bu anları doğru analiz etmek, bu duruma neden ve nasıl geldiğinizi anlamak önemli ve belirleyicidir. Objektif olduğunuzda, aslında bir sürecin tamamlanmasına dair gelişmeler yaşadığınızı fark edeceksiniz. Bu anlamda sağduyulu, empatik ve sınırlarının farkında olan biri olmanız sizin avantajınız olabilir. Hayatınızda açılan boşluğa hem mesleki hem de kişisel gelişiminizi destekleyecek çalışmalar dahil edebilir, yeni insanlarla ve çalışmalarla zaman geçirebilirsiniz. Kariyeriniz ve duygusal beklentilerinizin önü açılıyor.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine başlamasıyla birlikte maddi konuları mercek altına alabilirsiniz.  Harcamalarınızı gözden geçirerek, geçmişte yaptığınız finansal kararları değerlendirmek için iyi bir fırsat bulacaksınız. Ayrıca, kendi değerinizi anlamak ve özsaygınızı artırmak adına geçmişteki başarılarınıza odaklanabilirsiniz. Yatırım fırsatlarını yeniden düşünmek, gelecekteki mali sağlığınıza katkı sağlayabilir. Finansal belirsizlikler veya geçmişte alınan yanlış kararlar, bu süreçte zorlanmanıza neden olabilir. Gereksiz harcamalar, riskli yatırımlardan uzak durmanızda fayda var. Finansal açıdan daha güçlü olmanızı sağlayacak arayışlara girebilirsiniz. Değer alışverişi konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Çevrenizdeki bazı insanlarla aranızdaki ilişkinin farklı bir derinlikte olduğunu hatta belki bir derinliğinin bile olmadığını fark edebilirsiniz. Süreci izleyerek karar vermeniz, ileride daha az üzülmenizi sağlayacaktır.

 

12 Ekim'de Plüton'un Oğlak burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber hayata bakış açınızı değiştirecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Daha önce yaşadığınız anlamadığınız bu karşılaşmalar şimdi daha somut şekilde önünüze gelebilir. Eğitimleriniz, deneyimleriniz ve beklentileriniz konusunda önünüz açılabilir ve yeni fırsatlar edinebilirsiniz. Bunun ön koşulu ise inandığınız değerlerin değişmesidir. Israrcı olduğunuzda elinizden kayıp giden konular yerine daha donanımlı ve kaliteli seçenekler üzerinde durmalısınız. Zihinsel sınırlarınızı genişletin ve yeni bakış açılarına açık olun. Eski düşünce kalıplarını kırarak, hayatınıza farklı bir perspektiften bakmaya çalışın. Aksayan seyahatleriniz, amacına ulaşmayan görüşmeleriniz için daha güçlü şanslar bulabilirsiniz. Hukuki konular ve maddi beklentileriniz konusunda yüzünüz gülebilir.

 

13 Ekim'de Merkür'ün Akrep burcuna geçişiyle beraber ikili ilişkiler daha fazla konuşulabilir. Eşiniz, partneriniz ya da iş ortaklarınızla aranızdaki diyaloglar daha derin ve anlamlı hale gelebilir. Gizli kalmış konular açığa çıkabilir, ilişkilerde daha fazla açıklık ve dürüstlük talep edebilirsiniz. Karşınızdaki kişilerin niyetlerini çözümlemek ve daha stratejik hamleler yapmak için bu dönemi değerlendirin. Önemli anlaşmalar ve ortaklıklar gündeme gelebilir, bu süreçte detayları iyi analiz etmek size avantaj sağlayacaktır. Emin olduğunuz, iyi hazırlandığınız konularda sizin gibi iyi hazırlanmış insanlarla anlaşmaya gayret gösterin. Evlilik, ticari ortaklıklar, hukuki konular gibi resmi süreçleri olan gündemleriniz için bir adım atabilirsiniz.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile bilinçaltınız ve içsel dünyanız aydınlanıyor. Bu dönemde içsel yolculuğunuzda önemli bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Uzun zamandır sakladığınız veya bastırdığınız duygular gün yüzüne çıkabilir. Meditasyon, yoga ya da enerjinizi yükselten aktivitelerle bu enerjiyi dengelemek iyi olabilir. Ayrıca geçmişte bırakılması gereken alışkanlıkları ve kişileri sonlandırmak için uygun bir dönem. Ruhsal çalışmalar ve manevi gelişime daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Uyku düzenini ve strese bağlı durumları tetikleyen bir dönem olabilir. Yorgun ve mutsuz hissedebilir, çevrenizdeki insanların tepkilerini ya da sözlerini yanlış anlayabilirsiniz. Hızlı karar almanın zorlayıcı etkileri olabilir. Bu yüzden olayları, insanları ve düşüncelerinizi doğru anlamaya odaklanmalısınız. Rüyalarınız, sezgileriniz, aldığınız haberler önemli mesajlar verebilir. Bunları dikkate almalı, sakinlikle karşılamalı, asıl amacınızı unutmadan hayatınıza devam etmelisiniz. Hukuksal konularla ilgili bazı geri dönüşler alabilirsiniz. Geçmişe dönük ödemeler, hak kayıpları gibi konularda yeşil ışık yanabilir.

 

17 Ekim'de yönetici gezegeniniz Venüs'ün Yay burcuna girişiyle hem ikili ilişkileri hem de mali durumunuzu daha rahat yöneteceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Olayların gerçekliğini, ne anlama geldiğini anlama beceriniz yükseliyor. Bu becerileriniz bazı gizli saklı konuların ortaya çıkması, bazı itirafların ve hakların doğmasıyla da gelişebilir. Abartılı ve aşırı tepkiler vermeden dinlediğinizde daha kolay görecek ve anlayacaksınız. Bu yüzden hızlı ve düşünülmemiş kararlardan, sözlerden uzak durmalısınız. Uzun vadeli ve kalıcı kararlar için tüm koşulları düşünüp değerlendirmeli, büyük resmi görmeye çalışmalısınız. Kendiniz için ne istediğinizden, yaptıklarınızın size nasıl döneceğinden eminseniz ve vicdanınız rahatsa, hakkınız sizi bulacaktır. Bu anlamda özellikle aile ortamındaki paylaşımlar ve parasal imkanlar açısından şansınızı azaltmamak için mantığınızı kullanmanızda fayda var. Bununla yetinmeyip imkanlarınızı geliştireceğiniz yeni fikirler edinebilir, kısa süreli de olsa iş deneyimleri yaşayabilirsiniz. Çevrenizin de desteğini alabilir, sosyal bağlantılarınızı kullanabilirsiniz. Herkesten öğreneceğiniz şeyler var ve bunlara karşı önyargılarınızı kırmanız bu derslerin ilki olabilir. Bu konuda daha cesaretli ve girişken hissedebilirsiniz. Öyle ki, duygusal konulardaki çekincelerinizi aşmanıza yardımcı olacak kişilerle de tanışmanız mümkün olabilir. Daha yeni, yeni farklı yatırım ve birikim planları üzerinde durun. Klasik olan her zaman güvenli gelse de kendinizi bu anlamda geliştirmelisiniz. Yurtdışı alışverişleri, bankacılık işlemler, estetik ve sağlık operasyonları gündeminizde yer bulabilir. Mali durumunuz kadar duygusal dengenizi de korumanız gerektiğini unutmayın. Sonradan pişman olacağınız seçimler yerine sizin için gerekli, önemli ve iç rahatlatıcı seçenekler üzerinde durmanızda fayda var. Öncelik sıralamanızı yaparken buna dikkat etmenizde fayda var.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber ikili ilişkiler konusu sizin için daha önemli hale gelebilir. Hayatınıza alacağınız insanlar, hayatınızdan çıkaracağınız insanlar ve konular hakkında daha net fikirleriniz olabilir. Kendi gerçekliğinizi ilişkileriniz üzerinden anlayabilirsiniz. Sorgulama yapabilir, inanmak, güvenmek isteyebilirsiniz. Kurduğunuz bağın size zararı olup olmadığıyla yüzleşmeniz gerekebilir. Üstünü örttüğünüz ya da sizden gizlenen konuların açığa çıkması gündeme gelebilir. Adil, doğru ve gerçek olmasına özen gösterdiğiniz her şeyin karşılığını da buna göre alabilirsiniz. Evlilik ve ticari ortaklıklar gibi konularla çokça ilgilenebilirsiniz. Buna hazır olduğunuzu, yapabileceğinizi gördüğünüz durumlarda kararlarınızı daha kolay verebilirsiniz. Hazır olmaya zorlamak sizi hataya götürebilir. Tanışacağınız insanlarla bu zorlamaya girmeyeceğinizden emin olmalısınız. Yasal ve hukuki süreçler geçirebilir, hakkınızı alabilirsiniz. Özellikle ticari kazanımlar ve ortaklıklar açısından pürüzleri ortadan kaldırabilirsiniz. Yeni girişimler ve hedefler konusunda farklı kriterleriniz olması gerekebilir. Kendinizle çelişme düşüncesiyle reddetmek yerine buradan ne elde edebileceğinizi görmeye çalışmalısınız. Düşüncelerinizin ve yapacaklarınızın değişmesinden korkmayın. Kazanç elde edebileceğiniz yeni görüşmeler alabilirsiniz.

 

Motivasyon Sözü: Yaptıklarınız bir fark yaratıyormuş gibi davranın. Çünkü yaratıyor.”

 

 

İKİZLER

 

Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile beraber kendinizi ifade etme becerileriniz daha gelişebilir ve sonuç almaya başlayabilirsiniz. Bir döngünün sizi nasıl değiştirdiğini daha iyi anlayacağınız bir süreçtesiniz. Hiçbir şey değişmemiş ve değişmeyecek gibi hissetseniz de, aslında artık duygularınızı doğru okumanın ve doğru okuyabilecek insanlarla bir arada olmanın önemini kavradınız. Aşk hayatınızı renklendirecek insanları beklemek yerine o renklere sizin sahip olmanız gerektiğini görebilirsiniz. Maddi ve manevi olarak kendinizi geliştirdiğinizde, özgüveninizi ve kendinizi daha iyi tanımladığınızda çevrenizin ilgisini çekmeniz kolaylaşacaktır. Katılacağınız ortamlar, yapacağınız işler, hatta hobileriniz konusunda daha seçici olabilirsiniz. Özellikle başlayıp yarım kalan bazı konuların öylece kalmasının daha doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Duygusal kararlar ve finansal yatırımlarda, son 1 yılın değerlendirmesini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Risk almak yerine mevcut imkanlarınızla, istekleriniz hareket etmeniz daha kazançlı olabilir. Hem kendi gelir planlarınız hem de ailevi desteklerle maddi açıdan eliniz güçlenebilir. Keyfi harcamaları kontrol altına almak, hayatı sadece bugünden ibaret görmemek adına çıkardığınız dersleri hatırlayın. Bir birikim hesabı oluşturmak, kendinizi daha güvende hissetmenize ve geleceğe dönük planlarınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Evlilik, ailevi konular, çocuklarla ilgili gündemleri daha çok düşünmeye başlayabilirsiniz. Sizin için bir şeylerin zamanının geldiğini fark edebilir ve daha cesur, daha seçeneklerinin farkında davranabilirsiniz.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in burcunuzda geri hareketine başlamasıyla beraber yaşantınızın geldiği yeri anlamaya çalışabilirsiniz. Geçmişteki hedeflerinizi gözden geçirerek, neyin sizin için gerçekten önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Kendinizi ifade etme biçiminizi geliştirmek adına eski projelerinizi yeniden değerlendirme fırsatı bulacaksınız. Bu süreçte, geçmişteki deneyimlerinizi yeniden ele alarak, neyi başarmak istediğinizi netleştirebilirsiniz. Kararsızlık ve kendinizi yeterince ifade edememe gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Zihinsel dağınıklık ve kişisel hedeflerde belirsizlikler de artabilir. Kendi değerlerinizi tanımlamak için zaman ayırmak, size yardımcı olacaktır. Büyük sözler vermemeye, büyük laflar etmemeye özen gösterin. Molalar verin ve edindiğiniz kazanımların sizi nereye sürüklediğini anlamaya çalışın. Bedensel anlamda olumsuz değişimler yaşadıysanız bunları telafi etmek için de olumlu bir dönemdesiniz.

 

12 Ekim'de Plüton'un Oğlak burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber kredi, miras, vergi veya borçlarla ilgili konular gündeminize gelebilir. Güçlü bağlar kurarak finansal durumunuzu yeniden yapılandırabilirsiniz. Kaynaklarınızın değişmesi ya da güçlenmesiyle, siz de artık ilerlemeniz gereken yolu daha iyi anlayabilirsiniz. Ek işinizin ana işiniz olması, yeni otorite benimsemeniz ya da kendi otoritenizi kurmanız açısından önemli bir dönemdesiniz. Sorumluluk almaktan kaçmayın, ödemelerinizi tamamlayın ve borçlu hissetmenin zorluğunu bir daha yaşamamaya odaklanın. İşbirliklerinizde dürüstlük ve gerçeklik daha önemli hale gelmelidir. Bunları sağladığınızda finansal düzeni kurabilir, bunun getirdiği endişeleri ortadan kaldırabilirsiniz.

 

13 Ekim'de yönetici gezegeniniz Merkür'ün Akrep burcuna geçişi, iş hayatınızda ve günlük rutinlerinizde daha derin ve analitik düşünmenizi gerektirecek. İş yerinizdeki iletişimde sırlar, gizemler ve stratejik hamleler öne çıkabilir. Bu da size yeni hedefler koyma, yeni yollar arama ihtiyacı getirebilir. Müdahale edemeyeceğiniz durumlar olduğunda ısrarcı olmak, zaman kaybetmek yerine daha akılcı hareket etmeye çalışın. Sağlık konularında daha derin bir araştırma yapma, bedeninizi daha iyi tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Rutinlerinizi yeniden yapılandırmak ve çalışma verimliliğinizi artırmak adına bu dönemde detaylara odaklanmanız size büyük fayda sağlayacaktır. Duygusal ve zihinsel sağlığınızı korumak adına, kendinize özel alanlar yaratmak önemli olacak.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile sosyal çevreniz ve arkadaşlıklarınız konusunda yeni kararlar alabilirsiniz. Bazı ilişkilerin size iyi gelmediğini fark edebilir, enerjinizin ya da imkanlarınızın boşa harcandığını görebilirsiniz. Bir yol ayrılığına gitmek, duruşunuzu değiştirmek, artık tepkilerinizi daha belirgin ve keskin hale getirmek isteyebilirsiniz. Bu yüzden yeni bir sosyal çevreye katılma isteğiniz ve hızınız da artabilir. Kendinize yeni hedefler koymak, aldığınız kararları değerlendirmek adına önemli etkileri altındasınız. Sosyal mecraları kullanarak araştırmalar yapabilir, işinize ya da ilgi alanlarınıza göre nasıl ilerlemeniz gerektiğini öğrenebilir, bu alanlardaki kişilerle tanışabilirsiniz. Bir kırılma noktasına hazır olmak adına tüm şartlar sizin için çalışmaya başlıyor. Kendinizi, içinde bulunduğunuz durağanlık ve "değişmeyecek" hissinden çıkarmalısınız. Ekonomik koşulların gündelik yaşantınıza katkılarını düşünürken daha yapıcı olmalı, şikayetleri ya da geçmişteki sorunları geride bırakmalısınız. Alacaklı olduğunuz durumlarda haklılığınız anlaşılabilir ya da ödeme süreçleriniz hız kazanabilir.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber duygusal ve sosyal açıdan destekler alabilir, verebilirsiniz. Şanslı ve hareketli bir dönem olabilir. İlişkilerinizi iyileştirmek, pürüzleri ortadan kaldırmak, sorun çıkaran kişilere önlem almak adına daha iyi fikirleriniz, imkanlarınız olabilir. Evlilik, ortaklık, yeni iş ortamı gibi konularda şansınız açılabilir. Bir adım atmak adına teklifleri, imkanları değerlendirebilirsiniz. Birbirinize, beklentilerinize olan uygunluğu daha detaylı düşünebilir, daha uzun vadeli ve derin düşünebilirsiniz. Bunlar sizin için zor olsa da, kolaylaştıran insanlarla tanışabilecek ya da insanların bunu yapmaya gönüllü olduğunu göreceksiniz. Yaptığınız iyiliklerin karşılığını bu yönden alabilirsiniz. Sizi yolunuzdan çıkarmaya değil, yanlışınız varsa döndürmeye doğrunuz varsa geliştirmeye yönelik bazı öneriler alabilirsiniz. Farklı fikirlere, konulara, seçeneklere açık olmalısınız. Hayalini kurduğunuz, maddi beklentiye girdiğiniz düşünce ve projeler gündemde daha fazla yer bulabilir. İnsanların ilgisini her yönünüzle çekiyor olmanın bir karşılığı da budur. Her zaman elde edebileceğiniz geri dönüşler olsa da, bu dönem bu dönüşleri işlemek ve etkilerini kalıcılaştırmak adına daha önemli destekler taşıyor. Değer verdiğiniz insanların endişeleri kafanızı karıştırabilir, önünüzü görmenizi zorlaştırabilir. Kulak arkası etmeyin ama etkisinde kalıp adım atmaktan çekinmeyin. Bozmaktan korktuğunuz konforun sizi çürütmemesi için  huzursuzluklara değil, yeniliklere, yapabileceklerinize, yapmak istediklerinize şans vermeye çalışın. Maddi açıdan çok açılmamaya, önemli harcamalar için bir kaynak oluşturmaya özen göstermenizde fayda var. Hukuki açıdan size maddi ve manevi zorluklar çıkarabilecek konuşmalardan, kararlardan ve ortamlardan uzak durmalısınız.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber hayatınıza yeni bir tempo gelebilir. İş arayışlarınız ve beklentileriniz konusunda önünüz açılabilir. Organizasyon ve planlama becerinizi göstereceğiniz imkanlar elde edebilirsiniz. Riske girmekten çekinebilir, değişiklik yapmak istemeyebilirsiniz. Endişelerinizi ve ihtimalleri değerlendirerek ilerlemenizde fayda var. Yaşamınızda isteklerinizi gerçekleştirmek ve rahat etmek adına hangi sorunları yaşadığınızı fark edebilirsiniz. Bunlara getireceğiniz çözümler, alacağınız destekler kısa sürede enerjinizi yükseltmenize yardımcı olabilir. Düzen sağlamak için sorumluluk almanız gerekebilir. Çalışma ve yaşam koşullarınızı düzenlemek, fazlalıklardan arınmak, verimli işlerle ilgilenmek, çok değil iyi ve sonuç odaklı çalışmak önemli olacaktır. Bu süreç, profesyonel hedeflerinizi belirlemenize ve bunlar için stratejik planlar yapmanıza yardımcı olacak. Dile getirdikleriniz, aklınızdan geçenler sizi bulabilir. Bu yüzden olayların altında farklı anlamlar aramak yerine olanı anlamayı ve görmeyi tercih edin. Zihninizi yoran ve meşgul eden konuları görüp bunları orada öylece bırakmamalısınız. Takıntı, depresyon, öfke kontrolü gibi konular fiziksel olarak da sizi zorlayabilir. Doktor kontrolleri, devam eden tedaviler, beslenme düzeni gibi konular önemli olabilir. İhmal ettiğiniz, eksik yerine getirdiğiniz durumlar size yeniden gündem olabilir. Bunların olumsuz yönde olabileceğini düşünmeden önce hazırlıklarınızı yapmalı, olmaması için neler gerektiğini öğrenmelisiniz. Ruhsal ve mental olarak bu yapıcılıkta olduğunuzda hayatınızı yoluna koymanız daha kolay olacaktır. Evcil hayvan sahiplenmek ya da alerjik reaksiyonlara karşı evcil hayvanlarınızı başka kişilere/kurumlara emanet etmek gibi durumlar doğabilir. Sürdürmemeniz, inatlaşmamanız gereken konular olduğunda şartları zorlamayın.

 

Motivasyon Sözü: "Hayat eğilip bükülse de, siz çizginizi bozmayın.”

 

 

YENGEÇ

 

Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile beraber yaşam koşullarınız noktasında önemli kararlar alabilirsiniz. Evinizin düzeni hatta bulunduğu muhit değişebilir, bu konuda daha cesur ve kararlı olabilirsiniz. Evlenme, ev sahibi olma, taşınma, kendi düzenini kurma, aile yadigarları ve mirasları gibi konularda beklentileriniz önünüze gelebilir. Özellikle bunlarla ilgili resmi işlemler, hukuki süreçler gündemdeyse neticeler almaya başlayabilirsiniz. Bu anlamda bir tercih yapma döneminde olabilirsiniz. Tercihlerinizi yaparken geçmişe göre değil, şu andaki hislerinize göre düşünmenizde fayda var.  "Yuva" ve "mutluluk" tanımınızı değiştirecek insanlarla tanışabilir, ailenizden de bu noktada yeni fikirler edinebilirsiniz. Özellikle kadın aile üyeleriyle olan ilişkilerinizin daha yapıcı olacağı bir dönemdesiniz. Birbirinizi anlamanız zor gibi görünse de karşılıklı çaba ile aşabileceğinizi unutmayın ve kalbinizdeki iyi niyeti koruyun. Zira kalbinizden ne geçerse ona doğru yol alabileceğiniz, ona göre yol oluşturabileceğiniz bir etki altındasınız. Yorgunluk, yoğunluk, sorumlulukların ağırlığı gibi konular öfkenizi yönetmenizi, stresi kontrol etmenizi zorlaştırabilir. Bunlara yenilmek, pes etmek en kolayıdır. ancak artık pes etmemeniz gerektiğini anlamak için önemli bir virajdasınız. Kendi ihtiyaçlarınıza önem verin, sağlığınızı ön planda tutun. İdeal kilo ve güzelliğin sağlığın önüne geçmesine müsaade etmediğinizde beklentilerinizden daha iyi bir görünüme erişebilirsiniz.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber içinizdeki sesle olan konuşmalarınız yön değiştirebilir. Duygusal olarak geçmişte takılı kalma ve içsel huzursuzluk hissetme eğiliminde olabilirsiniz. Eski korkular ve endişeler yeniden su yüzüne çıkabilir. Bastırdığınız duyguları ve travmaları iyileştirmeye yönelik bir dönemde olduğunuzun farkında olun. Duygusal iyileşme sürecine girmek için geçmişte yaşadığınız olayları değerlendirme zamanı geldi. Kendinizi daha iyi anlamak için meditasyon, günlük yazma veya ruhsal pratiklere yönelmek faydalı olabilir. Ayrıca, aile içindeki dinamikleri gözden geçirerek, açık bir iletişim kurmak, aranızdaki bağı güçlendirme fırsatı yaratacaktır. Bu dönemde kendinize karşı nazik olmalı ve duygusal ihtiyaçlarınıza önem vermelisiniz. Bazı insanların söylemlerine normalden, kendinizden daha fazla inandığınızı görebilirsiniz. Söyleme değil, eyleme önem verin.

 

12 Ekim'de Plüton'un Oğlak burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber ikili ilişkilerdeki sorunları daha iyi anlayabilir ve çözebilirsiniz. Partnerinizle aranızdaki bağları yeniden yapılandırabilir veya ilişkinizde güç dengeleriyle ilgili konuları ele alabilirsiniz. Bazı ilişkiler sona erebilir, bazıları ise daha sağlam temellere oturabilir. Yüzleşmeniz gereken konular olarak karşınıza çıkabilir. Evlilik, uzun vadeli ilişki veya iş ortaklıklarında önemli kararlar alabilir, ilişkilerinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. Güçlü ve etkili bağlar kurmanın gerekliliğini öğrendiniz. Bilgilerinize ve deneyimlerinize göre hareket edin.

 

13 Ekim'de Merkür’ün Akrep burcuna geçişiyle birlikte, aşk hayatınız, yaratıcılığınız ve çocuklarla ilgili konular daha fazla ön plana çıkıyor. Bu dönemde, duygusal derinliğiniz artabilir ve sevdiklerinizle daha güçlü bir iletişim kurma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Duygularınız, beklentileriniz ve yetenekleriniz konusunda önemli keşifler yapabilir, kendinizi daha iyi ifade etmenin yollarını araştırabilirsiniz. Aşk ilişkilerinizde daha tutkulu ve kararlı adımlar atabilir, kalıcı bağlar kurmaya yönelik stratejik kararlar alabilirsiniz. Maddi konularla ilgili beklentilerinizde size yardımcı olacak kişilerle tanışabilirsiniz.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay, size ihtiyaç duyduğunuz radikal kararlar için fırsat verebilir. Kariyeriniz konusunda taşları yerine oturtmak için, zeminden önce taşlara önem vermeniz gerektiğini görebilirsiniz. İş beklentileriniz, kabiliyetleriniz, geçmiş tecrübeleriniz bu anlamda ders verici nitelikte olacaktır. İleri gitmenize neden olan, kaldığınız yeri iyileştirmeyen sorumluluklardan uzaklaşmalı, arayışlarınızın yönünü değiştirmelisiniz. Mevcut bir işiniz ve geliriniz varsa, bunu iyileştirmenin yollarını arayabilir, bireyselleşebilir ya da yeni ortaklar, işbirlikçileri, danışmanlıklar edinebilirsiniz. Devam eden arayışlarınız konusunda da iyi haberler alabilirsiniz. Geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen sorunlarınızın ya da eksiklerinizin çözülmesine dair gelişmeler yaşayabilirsiniz. Mali konular, ailevi ya da duygusal ilişkilerin yaşantınıza etkilerini düşünebilirsiniz. Yer değişiklikleri gündeme gelebilir. Otorite figürleriyle çatışmalardan kaçınmakta fayda var.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber çalışma koşullarınızı ve yaşantınızı olumlu etkileyecek haberler alabilirsiniz. Hayatınızın iyileşmesindeki en önemli etkenin kendinize verdiğiniz değer olduğunu fark edebilirsiniz. Üzerinde durduğunuz konulara ayırdığınız süreyi kendinize ayırın, sağlığınız ve beslenmenize daha özenli yaklaşın. Bir koyup daha fazlasını alabilirsiniz ama öncesinde koyabilme, yapabilme cesareti göstermelisiniz. Bu cesaret konusunda daha şanslı olacağınız bir dönemdesiniz. Çevrenizdeki, ailenizdeki insanlar size destek ve fikir verebilir. Mental olarak daha sağlıklı bir döneme giriyorsunuz. Bunun devamlılığı, sizi daha iyi etkilemesi için alışkanlıklarınızı değiştirmek, yaşantınıza daha fazla hareket katmak gerekebilir. Bedensel olarak daha aktif olmalı, spora ve egzersizlere daha çok zaman ayırmalısınız. Hareketsizliğe, durağanlığa bağlı rahatsızlıklarınızı aşmak işinize daha iyi sarılmanızı, yeni seçenekleri görmenizi kolaylaştıracaktır. Farklı sektörler, uluslararası işler ilginizi çekebilir. Bu alanlardaki insanlarla tanışarak gelirinizi arttırmaya yönelik yeni adımlar atabilirsiniz. Mevcut çalışmalarınızın geri dönüşlerini almak da elinizi güçlendirebilir. Gelirinizin hızlıca yükselmesi sizi heyecanlandırıp mutlu olabilirsiniz. Bu da harcama konusunda ipin ucunu kaçırmanıza neden olabilir. Hobilere, bakımınıza, ihtiyaçlarınıza ayıracağınız bütçeyi en başından belirlemeli ve sınırlı davranmalısınız. Bir ihmalkarlığın, rahatlığın doğmamasına dikkat etmenizde fayda var. Bu konuda özellikle aile ortamındaki konuşmalar, ihtiyaçlar gündeme gelebilir. Birbirinizle tartışmak, anlamadan dinlemeden birbirinizi yargılamak yerine daha sakin, akılcı bir yol izlemelisiniz.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber kendi değerinizi görme ve kabul etme sürecine girebilirsiniz. İnsanlardan görmek, beklemek yerine önce kendiniz yapmayı denemelisiniz. Yaşadığınız olumsuz tecrübelerden sonra "hak ettiğinizin" bu olduğunu düşünebilirsiniz. Size yanıldığınızı gösteren insanlar ve konular gündeminize gelebilir. Keyfinize, duygularınıza ve ihtiyaçlarınıza odaklanın. Bu gündeminize gelen kişiler ve olaylarla da bunun mümkün olmasını sağlayın. Tatil planları yaparken bildiğiniz yerleri tercih edebilir, kendinizle ya da sevdiğiniz bir/birkaç kişiyle yalnız vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Herkesin bilmediği yerleri görmek isteyebilirsiniz. Seyahat anlamında dolu bir programınız olabilir. Farkındalığınız yükselebilir. Neyi neden yaptığınızı daha iyi anlayabilir, bir ayrıştırmaya gidebilirsiniz. Maddi ve manevi imkanlarınızı hor kullanmamak, değerini bilmek, faydalı ve gerekli işlere yöneltmek önemli olacaktır. Zamanı ve motivasyonu neye harcadığınızın farkında olmalısınız. Bu size eksik parçayı bulmaktan ziyade parça eksikliği yaşamamanız konusunda destek verebilir. Hobilerinizi geliştirmek, yeni yeteneklerinizi keşfetmek adına bir çaba gösterebilirsiniz. Enerjinizi bu kararlılık ve yapıcılıkta tutun. Duygusal konular ve itiraflar gündeminiz olabilir. Bu konularda bir karar almak isteyebilir, aldığınız kararları uygulamaya geçirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmakla ilgili düşünceleriniz için araştırmalar yapabilirsiniz. Ailenizden alacağınız maddi ve manevi desteklerle, çözülmez sandığınız konulara olan yaklaşımınız değişebilir.

 

Motivasyon Sözü: "Kendi kendinizin kurtarıcısı olun. Kimseden yardım beklemediğinizde, içinizdeki gücü fark edeceksiniz"

 

 

ASLAN

 

Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile beraber sosyal hayatın kurallarını baştan yazabilirsiniz. Hangi ortamlara dahil olup hangi konuların ve insanların hayatınızda kalacağına dair kararlarınız netleşiyor. Cömert, sıcakkanlı ve yardımsever tutumlarınızın suistimal edilmeyecek olması öncelikli kriteriniz olabilir. Geçmişte yaptığınız hatalar ve size yapılan yanlışlar, bu kriterlerin belirlenmesinde büyük rol oynadı. Bunlarla yüzleşmek ve artık yeni bir kişilikle devam edebilmek adına önemli bir dönemdesiniz. İnsanların gerçek yüzünü, niyetini daha net görebilirsiniz. Yaptıkları iyilikler, verdikleri fikirleri yüzünüze vurarak kendinizi kötü hissetmenizi sağlayabilir. Bu anlık etkiye kapılmayın. Zaten vadesi olan ilişkileri sürdürdüğünüz için kendinize de kızmayın. Bir tercih yaptınız ve bunun sonuçlarını gördünüz. Bunu devam ettirmediğinizde alışkanlığa dönüştürmemiş olacaksınız. Bu anlamda sınırlarınızı daha iyi çizebilir, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Sosyal becerilerinizi ve bağlantılarınızı yeni fikirler üzerinde kullanabilir, kendinize hem hobi hem de kazanç anlamında yeni kapılar açabilirsiniz. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri ilginizi çekebilir, bunlarla ilgili deneyimlerinizi bir yaşam tarzına dönüştürebilirsiniz. Seyahat işlemleri, ulaşım tercihleri ve araç alım satımı gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Son imza ve anlaşma aşamasına gelen ihtiyaç ve beklentileriniz açısından olumlu bir dönemdesiniz. Ruhsal olarak kendinizi önce iyileştirip sonrasında da bunu korumak önemlidir. Yük olan her şeyle vedalaşmalı, siz de hiçbir hareketiniz ya da beklentinizle bir başkasında yük oluşturmamaya dikkat etmelisiniz. İç dünyanızı temize çekmekle uğraşırken, sizinle uğraşan kişileri etkisiz hale getirebilirsiniz. Kırıldığınızda bunu konuşmak, netleştirmek ve hayatınızdan çıkması gerektiğinde direnmemek, takıntı oluşturmamak yaşam kalitenizi yükseltecektir. Verimli kararlar almayı önemseyin.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcundaki geri hareketinin başlamasıyla sosyal yaşamınızın bireysel yaşamınıza olan etkilerini daha iyi görebilirsiniz. Sosyal çevrenizde yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Toplumsal beklentiler arasında denge kurmak zor olabilir, bu da sosyal stres yaratabilir. Eski arkadaşlarla yeniden iletişime geçmek, sosyal bağlarınızı güçlendirmek için iyi bir fırsat olabilir. Geçmişte katıldığınız topluluklar ve gruplar hakkında değerlendirmeler yaparak hangi sosyal bağlantıların size fayda sağladığını belirleyebilirsiniz. Ayrıca, arkadaşlarınızla daha derinlemesine etkileşimde bulunmak, yeni deneyimler ve hatıralar biriktirmenize olanak tanır. Bu süreçte kendinizi ifade etme biçiminiz üzerinde çalışmak, sosyal yaşamınızı zenginleştirebilir. Bağımsız hedefleriniz olmasına ve becerilerinize ağırlık vermenize imkan tanıyın.

 

12 Ekim’de Plüton’un Oğlak burcunda ileri hareketine başlaması, iş hayatınız ve günlük rutinleriniz üzerinde büyük bir dönüşüm yaratabilir. Çalışma ortamınızda, sorumluluklarınızda ya da sağlıkla ilgili konularda daha derin ve köklü değişimler söz konusu olabilir. Artık geçen seneki isteklerinizin etkili ve geçerli olmadığının farkındasınız. Zamana uyarlanıyorsunuz. Özellikle iş yerindeki güç dengelerini yeniden gözden geçirebilir, daha stratejik adımlar atarak kariyerinizde ilerleme sağlayabilirsiniz. Bu süreçte sağlık konularına da dikkat etmeniz, günlük alışkanlıklarınızı gözden geçirerek bedeninize daha iyi bakmanız önemli olacak.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de Akrep burcuna geçmesiyle birlikte, ev ve aile konuları zihninizde daha fazla yer kaplayacak. Aile içi iletişimde derin meseleler açığa çıkabilir, geçmişten gelen sorunları çözme fırsatı bulabilirsiniz. Evdeki düzeni yeniden yapılandırmak ve aile içi bağları güçlendirmek adına bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, ev ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgili stratejik kararlar alabilir, bu konularda derinlemesine araştırma yapabilirsiniz. Ailevi meselelerde duygusal derinliği ve güveni artırmak için açık ve net iletişim kurmanız önemli olacak. Parasal konularda dengeleri bozmamak adına riskli yatırımlar, alım satımlardan uzak durmalısınız. İhtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmelisiniz. Süreci anlamak, yaşadıklarınızı doğru yerlere oturtmak için zamana ihtiyacınız var.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile kendinize bir yol haritası benimsemelisiniz. Planlarınız ya da ihtiyaçlarınız konusunda daha seçici, net ve cesur olmalısınız. Reddetme ya da benzer durumları sürdürme eğiliminin size katkısının olmadığını göreceksiniz. Bu anlamda alanınızla ilgili yeni eğitimlere başlamak, mevcut çalışmalarınızı değerlendirmek, ekonomik ya da sosyal değişikliklere gitmek adına olumlu bir dönemdesiniz. Yaşam düzeninizi etkileyecek iş planları veya teklifleri gündeme gelebilir, daha seyahat odaklı ve hareketli olmanız gerekebilir. Bunları araştırmak, olumlu ya da olumsuz kararlar için aceleci olmamak önemlidir. Hayalini kurduğunuz yerlere gitmek, ilişkilerinizle ilgili pürüzleri ortadan kaldırmak adına iyi bir dönemdesiniz. Aynı zamanda, bazı ilişkilerin mesafesinin değişmesi, sürpriz sorunların çıkması söz konusu olabilir. Fevri hareket etmemek haklıyken haksız duruma düşmemek, karşınızdaki kişiyi de zor durumda bırakmamak adına önemlidir. Evrak işlemleri, devletle ilgili konular hız kazanabilir ama bu hızın felaketiniz olmasına müsaade etmemeli, kuralına göre oynamalısınız. Bu sayede geçmişin gölgesinden çıkmış olacaksınız.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçmesiyle beraber ikili ilişkileriniz konusunda daha şanslı ve renkli günler yaşayabilirsiniz. Kendinizi daha enerjik ve mutlu hissedebilirsiniz. Ağırlığın, durağanlığın sizi bunalttığını görüp hayatınızı daha iyi yaşamak konusunda daha istekli olabilirsiniz. Ertelediğiniz ama mutlu olduğunuz konuları yaşantınızda daha fazla tutmak, bunlara daha fazla ve daha kaliteli zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Becerilerinizi geliştirecek bu zamanın getirisi olarak iş girişimlerin de yapabilir, teklifleri değerlendirebilirsiniz. Maddi açıdan da bunun getirilerini alabileceksiniz. Bunu fark etmek, elde etmek sizi daha çok yüreklendirebilir. Ama düşünmeden ya da farklı bir ihtimali değerlendirmeden riskli hamleler yapmamalısınız. Bu kontrollü tutumu harcamaların, yatırımların dışında duygularınız ve beklentileriniz konusunda da sürdürmenizde fayda var. İlişkilerinizi anlamak, desteklemek ya da destek almak adına bunun önemli olduğunu unutmayın. Geçmişteki girişimlerinizden ziyade geçmişteki düşüncelerinizi hatırlamak, asıl değişikliği burada yapmak gerekebilir. O dönemin şartlarını şimdi ile kıyaslamak yerine şu anki imkanlarınızla ve size sunulanlarla neler yapabileceğinize odaklanın. Büyümek, sınırları genişletmek büyük açılımları kendi zihninizde ve beklentilerinizle yapmakla mümkündür. Bu yüzden yüzleşmeniz gerektiğinde kaçmak, önemsememek tercihiniz olmamalıdır.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber ev hayatınızla ilgili önemli süreçler başlıyor. Kariyerinizle birlikte ev ve aile yaşamınıza daha fazla odaklanmanızı sağlayacak. Bu dönemde aile içindeki ilişkilerinizi gözden geçirebilir, aile üyelerinizle olan bağlarınızı güçlendirme fırsatları bulabilirsiniz. Açık ve samimi bir iletişim kurmak, aranızdaki bağı derinleştirecektir. Evde huzurlu bir atmosfer yaratmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle evinizi daha sıcak ve davetkar hale getirmek için yeni düzenlemeler yapabilir veya aile toplantıları organize edebilirsiniz. Ailevi meselelerde daha güçlü bir liderlik rolü üstlenebilir ve sevdiklerinizin ihtiyaçlarına daha duyarlı olabilirsiniz. Aile üyelerinizle daha fazla zaman geçirin ve onların hislerine önem verin. Evinizi güzelleştirmek için küçük dokunuşlar yapabilir, mevcut alanları daha işlevsel hale getirmek için enerji harcayabilirsiniz. Bu süreç, aile içindeki sorumluluklarınızı daha iyi yönetmenize ve uyumlu bir ev ortamı oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Alım satım işlemleri, miras ve hak paylaşımı, ailevi sorunlar gibi konularda bilmediğiniz detayları öğrenebilirsiniz. Dürtüsel olmak yerine neler olduğunu anlamaya çalışın. Sakin ve yapıcı olduğunuzda süreci yönetmek daha kolay olabilir. Saklı bir konunun olması herkesin hayatını iyileştirecektir. Evlenmek, ev sahibi olmak ya da kendi düzeninize geçmekle ilgili konular gündeme gelebilir. Bunları bir hırsla, ani kararlarla yapmadığınızdan emin olmalısınız.

 

Motivasyon Sözü: "Elden ne gelir diye düşünmeyin… Mutluluk daima kendi elimizdedir."

 

 

BAŞAK

 

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile beraber kazanmak ve kazancınızı değerlendirmek adına şanslı bir döneme giriyorsunuz. Son 1 yılda karşılaştığınız ve karşılaşamadığınız her şeyin sizi geliştirdiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Zaman aldığını, geç kaldığını düşündüğünüz işler hakkında aslında zamanın şimdi geldiğini göreceksiniz. Bu süre zarfında hangi duyguyla, hangi niyetle ne çabalar ortaya koyduğunuz önemlidir. Emek vermeniz gereken konular, yer vermeniz gereken insanlar hakkında daha net çizgiler çizebilirsiniz. İşe yaramayan, çürümüş, kendinizden şüphe etmenize neden olan, yapıcılığını ve samimiyetini yitiren hiçbir şeyin hayatınızda yer kaplamasına müsaade etmemelisiniz. Getirileriniz ya da işbirlikleriniz artabilir, arayışlarınız sonuç verebilir. Bunların dışında yeni projelere de açık olmalısınız. Mevcut çalışma koşullarınız ve kazanç durumunuz devam etse de, tarzınızın ya da sorumluluklarınızın değişmesi gerekebilir. Maddi anlamda daha düzenli bir plan oluşturmak, harcamalarınızı yönetmek adına daha profesyonel hareket edebilirsiniz. Yeterli hissetmekle ilgili sorunlarınızı da bu sayede aşmanız kolaylaşabilir. Sosyal çevrenizden bu konuda önemli yardımlar alabilir, arkadaşlarınızın fikirlerini ya da kendileri için yaptıklarını yaşantınıza uyarlayabilirsiniz. Bazı insanlar sizi hayal kırıklığına uğratsa da, hala veya iyi haliyle yanınızda kalan kişilere sımsıkı tutunabilirsiniz. Değerli hissetmenin ve değer vermenin aynı anda, aynı hislerle yaşanması size yeni bir sayfa hissi verebilir. Bugüne kadar geçen üzücü süreçleri düşünmekle zaman kaybetmeyin. Ruhunuzu ve bedeninizi yeni, temiz ve faydalı şeylerle besleyin.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcundaki geri hareketiyle beraber kariyerinizle ilgili beceri ve beklentilerinizi mercek altına alabilirsiniz. Yönsüzlük hissine kapılabilirsiniz. Deneyimlerinizi hatırlayarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. Kariyer hedeflerinizi ve başarılarınızı gözden geçirerek, hangi alanda ilerlemek istediğinizi netleştirebilirsiniz. İş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi değerlendirerek, gelecekteki işbirliklerinizi güçlendirebilir ve hangi bağlantıların size fayda sağladığını belirleyebilirsiniz. Ayrıca, kendi değerlerinizi anlamak ve kariyerinizde neyi başarmak istediğinizi belirlemek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Alamayacağınız sorumluluklar konusunda acele karar vermemenizde fayda var.

 

12 Ekim’de Plüton’un Oğlak burcundaki ileri hareketiyle birlikte, yaratıcı projeleriniz, hobileriniz ve aşk hayatınızda derin ve kalıcı değişimler yaşanabilir. Bu dönem, sanatsal yeteneklerinizi ortaya çıkarmak veya tutkuyla bağlı olduğunuz bir projede önemli bir adım atmak için fırsatlar sunuyor. Aşk hayatınızda da daha derin ve anlamlı bağlar kurma arzusuyla hareket edebilir, ilişkilerinizdeki güç dinamiklerini yeniden değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınız varsa, bu süreç onların yaşamında da belirleyici olabilir. Onların hayatını garantilemek, yeteneklerine göre bir plan yapmak isteyebilirsiniz. Bu konuda kendi kurallarınızın dışına çıkmaya başlıyorsunuz.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de Akrep burcuna geçişiyle birlikte, zihniniz daha derin ve analitik bir yapıya bürünecek. Bu dönemde eğitim, kısa seyahatler ve yakın çevreyle olan iletişimde daha derinlemesine konuşmalar yapabilirsiniz. Araştırma ve detaylı analiz gerektiren konularda daha fazla başarı sağlayabilirsiniz. Yakın çevrenizle olan ilişkilerde sırların açığa çıkması ya da önemli konuşmaların gerçekleşmesi muhtemel. Ayrıca, kardeşleriniz veya komşularınızla olan diyaloglarda gizli kalmış meseleleri çözme fırsatı bulabilirsiniz. Yeni araç gereçler almak, şifre işlemlerini düzenlemek gerekebilir. Emin olmadığınız site ve uygulamalardan alışveriş yaparken dikkatli olmalısınız.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile finansal konulardaki sorunları aşmaya başlayabilirsiniz. Sizin için yorucu ve belirsiz geçen süreçlerin ardından olumlu haberler alabilir, yolunuzun nereye gittiğini netleştirebilirsiniz. Sorun veya aksaklıklara rağmen, artık ne yapacağınızı bilmek sizi rahatlatacaktır. Maddi kaynaklarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Borç kapatma, sigorta ya da vergi işlemleri, ödemeleri düzene koyma gibi konularda iyi haberler alabilirsiniz. Eşinizin/ailenizin ekonomik açıdan destekleneceği bir süreç olabilir. Beklemede kalan ve umudu kestiğiniz işlerin geri dönüşü, alım satım işlemleri gündeme gelebilir. Ortak gelirler ve borçlar konusunda bazı tamamlanmalar yaşanabilir. Yeni stratejiler, duygusal kararlar, ailenizin maddi ya da sıhhi ihtiyaçları, yatırımlarınız size sorumluluklarınız ve istekleriniz konusunda yeni, kesin, düşünülmüş çözümler üretmeye itebilir. Takıntılarınızdan arınmalısınız. Stresin fiziksel ve mental olarak sizi yıpratmasına karşın, kendinizi iyileştirecek işler ve davranışlar benimsemeniz önemlidir.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber aile ve ev yaşantınızı iyileştirecek, güzelleştirecek etkiler altına giriyorsunuz. Evinizde ve yaşam koşullarınızda değişiklikler yapabilir, yeni fikirlere ve deneyimlere hazırlanabilirsiniz. Aile yaşantınızdaki değişimler, evlilik, ev sahibi olma, taşınma gibi konularda bu deneyimler daha hızlı ilerleyebilir. Beklentileriniz ve planlarınız doğrultusunda hem süreçleri hem sonuçları daha hızlı yönetebileceğiniz, ele alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu yüzden yaşadıklarınızı anlamaya, anlamlandırmaya daha fazla odaklanmalısınız. Yetemediğiniz konularda yardım istemeye çekinmeyin. İlişkilerinizi iyileştirmenin en iyi yollarından biri de düşüncelerinizi, kaygılarınızı paylaşmanızdır. Başkalarının fikirlerini dinlemek, uygulamak, deneyimlerinden yararlanmak sizi duygusal olarak da geliştirecektir.  Açık, dürüst ve şeffaf ilişkiler kurmak, sorunları bu şekilde çözmek sizi her zaman destekleyecektir. Maddi ve manevi anlamda kazanımlarınızın artması, korkularınızı aşmanızı daha kolay hale getirebilir. Aynı zamanda gündelik yaşantınızı kolaylaştıracak formülleri bulmak, ekonomik dengelerinizi yönetmek, planlarınızı daha özenli bir şekilde uygulamak mümkün olabilir. Bu yüzden saklanmak yerine yaşayıp bitirmeyi tercih etmelisiniz. Evdeki elektronik ya da diğer eşyaların kullanımı, ev kazalarına karşı önlemler önemli olabilir. Bütçenizde bunlar için de bir pay bırakmış olmaya özen gösterin.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber çevrenizle olan iletişiminiz, ilişkilerinizin mesafeleri önemli hale gelebilir. Düşüncelerinizin değişmesinden endişelenip eski noktaya dönebilirsiniz. Ama değişmesi gerektiğini fark etmeniz uzun sürmeyecektir. Zorlamayla, ittirmeyle ilerleyecek konular için gücünüzün ve sabrınızın olmadığını fark edebilirsiniz. Kendinizle ilgili daha fazla farkındalık kazanabilir, duygusal yüklerinizle yüzleşme fırsatı bulabilirsiniz. Kendinize zaman ayırmak ve ruhsal dengeyi sağlamak için meditasyon, yoga veya doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler deneyebilirsiniz. Zihninizi nereye akıttığınız, sonrasında yerine koyacaklarınızı da belirler. Bu yüzden kendinize doğru ve işe yarar yöntemler bulmalısınız. Sosyal arkadaşlıklarınız konusunda daha açık konuşmanız gerekebilir. Rahatsızlıklarınızı dile getirmek, çözüm bulmak, farklı seçenekler üzerinde durmak, ortamlar ve fikirler deneyimlemek iyi hissettirebilir. Tarzınızla ve duruşunuzla ilgi çekeceğiniz bir dönemdesiniz. Seçiciliğiniz devreye girebilir ve önceki hataları yapmadan güçlü, derin ilişkiler kurabilirsiniz. Ayrıca, kendinize ve sevdiklerinize karşı nazik ve anlayışlı olun; bu dönemde empati kurmak, duygusal ilişkilerinizi güçlendirebilir. Kendinizi daha yaratıcı ve üretken hissetmekle birlikte, iş arkadaşlarınızla olan iletişiminizde derinlik arayışınız artabilir. İş yerinde yeni sorumluluklar alabilir ve takım çalışmasında önemli roller üstlenebilirsiniz. Kariyer ve eğitim yaşantınız açısından sonuç odaklı, memnun edici bir süreçtesiniz. Araştırma ve strateji geliştirme, eğitim almak, kişisel gelişimi desteklemek, analiz yapmak gereken konulara ve işlere ilgi duyabilirsiniz. Ticari ortaklıklar ve görüşmeler için zemin oluşturabilirsiniz.

 

Motivasyon Sözü: "Taşları yerli yerine koyduğunuzda, bu dünyada hiçbir şey imkansız değildir!”

 

 

TERAZİ

 

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 2 Ekim'de burcunuzda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla adeta evin tüm odaları güneş alıyor hissine kapılabilirsiniz. Ancak verdiğiniz çabalarla, yaptıklarınız ve yapmadıklarınız bu hissin gerçek olacağını da görebileceksiniz. Böylece kalmasından endişe ettiğiniz, güç yetiremediğiniz, çıkış bulamadığınız konular hakkında hızlı dönüşler almaya başlayabilirsiniz. Mental ve fiziksel açıdan yenilenmek, tazelenmek, daha iyi bir görünüme ve fikre erişmek adına şanslı etkiler altındasınız. Risk almak yerine yaşadıklarınızdan çıkardığınız derslerle ilerlemenizde fayda var. Risk alacağınız günlere hazırlıklı olmanız açısından bu önemlidir. Duygusal ve sosyal ilişkiler, iş hayatı, gelecek kaygıları gibi konularda soru işaretleriniz giderilebilir. Yeni başlangıçlara açıksınız. Karara bağlanacak, netleştirilecek, imzalanacak süreçlerde sevindirici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Beslenme ve uyku düzeninizi bozan alışkanlıklarınızdan sıyrılıyorsunuz. Bunu daha öncesinde yapmaya başladıysanız şimdi kendinizi daha güçlü hissedebilirsiniz. Yine de, değerlerinizi kontrol etmeniz ve koruma amaçlı dikkatli, tedbirli davranmanız önemli olabilir. Hijyen konusuna önem vermeniz bulaşıcı hastalıkların önüne geçmenize yardımcı olabilir. İletişim tercihlerinize de aynı önemi vermenizde fayda var. Yaşamak istediklerinizi bilerek bunları kullanmaya çalışan kişilerin söylemlerini teyit etmeli, emin olmadığınız konularda keskin kararlar almamalı, netleşmeyen her şeyi paylaşmamalısınız. Özellikle kariyeriniz açısından önemli olabilcek gelişmeler hakkında buna daha fazla dikkat etmelisiniz. Yöneticileriniz, çalışma arkadaşlarınız, ortaklık yapacağınız kişilerde bıraktığınız izlenim size yeni kapılar açabilir. Statünüz, etkiniz, kazancınız ve duruşunuz güçleniyor. Daha önce neden olmadığına daha fazla kafa yormayın, bu süreç yeniden başlama  sürecidir.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber eğitim hayatınızı nasıl ilerleteceğiniz ve bunları nasıl kullanacağınız konusuna eğilebilirsiniz. Aldığınız eğitimleri ve deneyimleri yeniden değerlendirerek hangi alanlarda daha fazla bilgi edinmek istediğinizi belirleyebilirsiniz. Seyahat planlarınızı gözden geçirerek, hem aksaklıkları önleyebilir hem de size iyi gelen seçenekleri daha iyi ayırt edebilirsiniz. Kişisel gelişim için eski bilgi kaynaklarına yönelmek, öğrenme arzusunu artırabilir. Bu dönemde, yeni bilgi edinme konusunda daha fazla fırsat yaratmaya çalışmalısınız. Kendi inanç sisteminizi gözden geçirin ve sizi geriye çeken eski düşünce kalıplarını bırakmaya odaklanın. Hukuki konularla ilgili bazı geri dönüşler, hak edişler gündeme gelebilir.

 

Plüton’un 12 Ekim’de Oğlak burcunda ileri hareketi, ailevi meseleler ve ev hayatınızda köklü değişimler getirebilir. Aile içinde güç dengeleri yeniden şekillenebilir ve evde daha sağlam temellere dayalı bir düzen oluşturabilirsiniz. Bu süreçte, ailevi sorumluluklarınızı daha ciddiyetle ele almanız ve evdeki yapısal değişikliklerle ilgilenmeniz gerekebilir. Aynı zamanda, geçmişten gelen ailevi meselelerin çözülmesi için bu dönemde önemli adımlar atabilirsiniz. Ev yatırımları ya da aileyle ilgili miras gibi konular gündeme gelebilir. Evlilik kararları, kendi düzenini kurmakla ilgili keskin kararlarınız törpülenebilir.

 

13 Ekim’de Merkür’ün Akrep burcuna geçmesiyle birlikte, maddi konulara daha fazla odaklanacaksınız. Finansal kaynaklarınızı gözden geçirme, gelir-gider dengenizi daha dikkatli yönetme zamanı. Ortak finansal kaynaklar, yatırımlar ya da borçlarla ilgili konularda daha stratejik kararlar alabilirsiniz. Bu süreçte, kazancınızı artırmak adına yeni fırsatlar keşfedebilir, derinlemesine analiz yaparak uzun vadeli kazançlar elde etme fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. İçgüdülerinize güvenmek, finansal risklerinizi yönetmenize yardımcı olacaktır. Yeni kaynaklardan ziyade mevcut imkanlarınızı koruma, geliştirme noktasında da çabalamalısınız. Niyetinizden, amacınızdan sapmadığınızda hayat kaliteniz yükselecektir.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile kendinizden sonra ikili ilişkilerinizle ilgili konulara odaklanmanız kolaylaşabilir. Ne istediğiniz, beklediğiniz ve karşılığında ne bulduğunuz daha net görülebilir. Bu da sizi önemli kararlar almaya itebilir. Uzun süredir devam eden bir ilişki sorununu çözebilir ya da yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda iş ortaklıklarıyla ilgili gelişmeler de gündeme gelebilir. Eğer bir ilişkinizde gerginlik varsa, bu dolunayda yüzleşmeler ve netleşmeler yaşanabilir. Ancak ilişkilerdeki dengenizi korumak için özen göstermeniz gerekebilir. Sizin için önemli ve değerli olan unsurların başkaları tarafından nasıl görüldüğüne daha çok dikkat edebilirsiniz. Yaşantınızı adamaya, zamanınızı ve imkanlarınızı kullanmaya değer olan durumlar ve insanlar kendini net bir şekilde belli edecektir. Bunları görmemekte ısrarcı olmayın. Aile kurmak, kendi değerlerinize göre yaşamak, hayatınızı kurallara değil isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bu konuda daha cesur olmakla beraber stratejik olarak da hazır olduğunuzu görebilirsiniz. Fevri çıkışlar yapmamaya, beslenme düzeninizi bozmamaya ve gereksiz harcamalarda bulunmamaya özen gösterin.

 

17 Ekim'de yönetici gezegeniniz Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber kendinize kurduğunuz düzeni iyileştirmek ve çevrenizi yenilemek adına yeni fırsatlar bulabilirsiniz. Şanslı olduğunuzu yeniden hatırlayacağınız insanlar ve imkanlar yaşantınıza dahil olabilir. paranızı değerlendirmek, üzerine koymak, yeni seçeneklerle ilişkilerinizi ve fikirlerinizi güçlendirmek için bu dönemi kullanmalısınız. Resmiyete bindirmek istediğiniz konular, imza aşamasına getirdiğiniz işlerde geri dönüşler alabilir ya da bunlarla ilgili süreçleri daha akıcı bir şekilde ilerletebilirsiniz. Ticari ve sosyal açıdan destekler görüyorsunuz, bunları doğru anlamaya ve analiz etmeye odaklanmalı, gereklerini yerine getirmelisiniz. Bu anlamda dil eğitimi ya da ilginize göre eğitimler, danışmanlık ve fikir almak, sosyal mecraları, yasal süreçleri takip edip kendinize yeni donatılar oluşturmanız önemlidir. Keyfiniz, enerjiniz yüksek olabilir. İnsanların dikkatini kolaylıkla çekebileceğiniz bir noktadasınız ancak bunun sizin için getireceği sonuçların da farkında olmalısınız. Size sorun çıkarabilecek ya da sizin bir soruna neden olabileceğiniz durumların, ilişkilerin bilincinde olarak ilerlemenizde fayda var. Ağzınızı sıkı tutmak, imkanlarınızı doğru bir düzeyde paylaşıma sunmak gerekebilir. Hiçbir duyguda ve fikirde fanatik olmadan, önünü arkasını düşünerek bir hareket planı oluşturmanızda fayda var. Özellikle duygusal konular ve etkileşimler konusunda gündeminiz yoğun ve hızlı olabilir. Kendinizi doğru ifade edin, karşınızdaki kişilerin hassasiyetlerini ve isteklerini de iyi anlamaya çalışın. Birbirinizin sınırlarını bilmek hayatınızı ve ilişkilerinizi kolaylaştıracaktır. Seyahat işlemleri, yolculuklarla ilgili süreçler gündeminizde yer bulabilir. İşlemlerinizi ve takviminizi düzenleyerek hareket etmeniz olası gecikme ve kazaları önleyecektir. Araç ve cihazlarınızı yenilemek, bakımlarıyla ilgilenmek gerekebilir.

 

23 Ekim'de Güneş'in burcunuzdan çıkıp Akrep burcuna geçişiyle beraber maddi ve manevi anlamda kendi yolunuzu bulmanız, orada yürümeniz daha kolay olabilir. Kazanç kaynaklarınızı arttırmak ve geliştirmek adına önemli bir süreçtesiniz. Sorumluluklarınızın farkındasınız. Ödemeleriniz, alacaklarınız, haklarınız konusunda daha akılcı ve dikkatli olabilirsiniz. Gelir gider dengesi, hesaplamalar, ileriye dönük planlar gündeme gelebilir. Harcama dağılımınızı görmek, önünüzü görmenizi de kolaylaştıracaktır. Tasarruf yapma konusunda daha kararlı hissedebilir ve finansal hedeflerinize ulaşmak için stratejik planlar geliştirebilirsiniz. İş veya yatırım konularında daha derinlemesine düşünme ihtiyacı hissedebilir, bilinçli ve stratejik adımlar atma fırsatı bulabilirsiniz. Kendinize ve değerlerinize odaklanarak, neyin gerçekten önemli olduğunu anlamaya çalışın. İlişkilerde finansal konularda açık ve dürüst bir iletişim kurarak, karşılıklı güveni artırabilirsiniz. Bu anlamda yüzleşmeye açık olmalısınız. Zira siz kaçtıkça gerçekler sizi bulacaktır. Kendinize ve başkalarına olan tutumlarınızı gözden geçirerek, yaşamınızdaki öncelikleri belirleyebilirsiniz. Bu süreçte özsaygınızı artıracak yeni deneyimler kazanabilir ve kendinizi daha güçlü hissetmek için kişisel dönüşüm yollarını keşfedebilirsiniz. Kendi başarılarınızı kutlamak, affetmek, kıyaslamamak, düşünmemek, gerektiğinde vazgeçmek bu keşiflerin başında gelebilir. Bunları öğrendiniz, şimdi uygulamak için daha çok şansınız olabilir.  Günlük yaşamınızdaki stres faktörlerini azaltmak için düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Sağlıklı beslenmeye özen göstererek bedeninize iyi bakmalısınız.

 

Motivasyon Sözü: Yaşadığınızı hissetmek istiyorsanız, hissettiğinizi yaşayın.”

 

 

AKREP

 

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile beraber hayatın gülen yüzüyle tanışabilirsiniz. Sezgileriniz, yaşadıklarınızı daha iyi anlamanız konusunda size yardımcı olabilir. Emin olamadığınız, aklınıza yatmayan, sizi arada bırakan konular yerine hayatınıza böyle hissettirmeyen insanlar ve konular dahil etmeniz gerektiğini görebilirsiniz. İlişkilerinizin gerçek değeriyle yüzleşmek zorlayıcı olabilir. Bu zorlukla daha önce tanıştıysanız ve gerekeni yaptıysanız, şimdi daha az etkileneceksiniz. Bir temizlik, kışa hazırlık sürecindesiniz. Balkonun kapısını kapatmadan önce kapıda bir toz, pislik kalmadığından emin olun. Neyi içeride tuttuğunuza dikkat edin. Yeni seçenekler, iş alanları, eğitimler, hobiler edinmeniz gerekebilir. Sizin için bazı şeylerin eskisi gibi olmasını istemiyorsanız, eskisi gibi davranmamalısınız. Bu anlamda yaşantınızdaki bazı kadın figürlerin etkisini daha yoğun hissedebilirsiniz. Bu bir dost da olabilir, kötü niyetini açık ederek sizin gözünüzü açan biri de olabilir. Her iki durumda da, bunun yaşantınıza olumlu ya da olumsuz katkılarının ne olduğunu düşünmelisiniz. Kurtarmak, onarmak, yapıcı olmak tek taraflı değildir. Dengenin çift tarafı olduğunu size gösteren anılarınız canlandığında gözlerinizi kapatmayın; uyanık olun. farklı alanlar görmek ya da farklı kişilerden eğitim, fikir almak isteyebilirsiniz. Yurtdışı işlemleriniz, evrak süreçleri, devletle ilgili konular ya da başvurular açısından şansınız yüksek olabilir. Eksiksiz, hazır ve ne yapmanız gerektiğini bilen tutumlarınızla yeni olandan korkulmayacağını daha iyi gösterebilirsiniz. Taşınma, yer değişikliği, ziyaretler gündeminizde yer bulabilir. Bir özlemin son bulması, sizi yeni ufuklara daha hızlı taşıyabilir.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine başlamasıyla bazı ekonomik tedbirler almanız gerekebilir. Borçlarınızı gözden geçirerek, finansal geleceğinizi güvence altına almak için gerekli adımları atabilirsiniz. Ortaklık ilişkilerinizi değerlendirerek, hangi işbirliklerinin sürdürülebilir olduğunu belirleyebilir ve eski bağlantıları yeniden canlandırabilirsiniz. Önceden yaşanan sorunları, bunların sizi nasıl etkilediğini iyi ayırt edin. Tekrarlanmaması için önlem almak adına bu etkileri kullanmalısınız. Bu dönemde, mali kaynaklarınızı yönetme becerilerinizi geliştirmek için fırsatlar yaratmak önemlidir. Ödemelerinizi zamanında yapmak, gereksiz ve büyük harcamalara girmemek gerekebilir.

 

12 Ekim’de Plüton’un Oğlak burcundaki ileri hareketi, zihinsel yapınızda, iletişim tarzınızda ve yakın çevreyle olan ilişkilerinizde önemli değişimlere işaret ediyor. Bu dönemde, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi daha güçlü ve etkili bir şekilde ifade edebilirsiniz. Kardeşleriniz, komşularınız veya yakın arkadaşlarınızla aranızdaki dinamikler güç mücadelesi gerektiren konulara dönüşebilir. İletişim yeteneklerinizi daha stratejik bir şekilde kullanarak, çevrenizdeki insanlarla daha derin bağlar kurabilirsiniz. Ayrıca, eğitim veya yazılı projelerde önemli adımlar atabilirsiniz. Kendinize ilerlemek ve yükselmek için yeni kanallar ve mekanlar bulmalısınız. Bu anlamda taşınma, yer değişiklikleri ve yolculuklar gündeme gelebilir. Daha esnek olmalısınız.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de sizin burcunuza geçmesiyle birlikte, kişisel ifadenizde derinlik ve gizem ön planda olacak. Zihniniz daha keskin ve analitik hale gelirken, kendinizi ifade ederken kelimelerinizin gücü artacak. Bu süreçte iç dünyanızda daha fazla düşünme ve strateji geliştirme eğilimindesiniz. Kişisel hedeflerinizi gözden geçirerek, yeni planlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda çevrenizle olan iletişimde daha samimi ve derin bağlar kurarak, sorunları çözme beceriniz artacaktır. Kendinizle ilgili konularda saklayıcı ve koruyucu davranışlar sergileyebilirsiniz. Önlem almak adına yaptığınız bu hareketler insanlarla aranıza gereksiz bir mesafe oluşturmamalıdır; özenli ve dengeli olun.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay günlük rutinleriniz ve çalışma hayatınız konusunda size yenilikler getirebilir. Verimli olmaya, uğraştığınıza değmesine daha çok özen gösterebilirsiniz. Bugüne kadar  bunu yapmamış olmanın, önceliği başka ve gereksiz konulara vermiş olmanın pişmanlığını hissedebilirsiniz. Ama artık çözüm odaklı olmak ve elinizden gelen gayreti doğru şekilde yönetmek durumdasınız. Yaşam tarzınızı, beklentilerinizi, alışkanlıklarınızı yenilemek adına da önemli bir dönem olabilir. Stres, baş ağrısı, dikkat dağınıklığı, kas ve kemik ağrıları, kişisel bakım gibi konular önemli hale gelebilir. Kontrollerinizi yaptırarak uygun takviyeler almak gerekebilir. Vücudunuzun verdiği sinyalleri göz ardı etmeyin. Bu yönde harcamalarınız artabilir, eksiklerinizi tamamlayabilir, yeni araç gereç satın alabilirsiniz. Sosyal çevrenizde bir değişime gidebilirsiniz. Bu durum iş gereği ya da duygusal konular nedeniyle gerçekleşebilir. Vazgeçmenin zorluğuna değil, değişebilmenin getirilerine odaklanmayı öğrenmeniz için olumlu etkiler altındasınız; kendinizle ve hayatla inatlaşmayın.

 

17 Ekim'de Venüs'ün burcunuzdan ayrılarak Yay burcuna geçişiyle birlikte kendinize kattıklarınızla beraber işinizi ve hayatınızı iyileştirme, düzene koyma noktasında şans yüzünüze gülüyor. Yeni atılımlara ve fikirlere açık olduğunuz, daha esnek davranabileceğiniz bir dönemdesiniz. Neler elde ettiğinizi, kazandığınızı ya da kaybettiğinizi iyi analiz ettiğinizde bundan sonraki yol haritanızı daha rahat belirlemenize yardımcı olabilir. Yeni kişilerle bir araya gelmek, farklı fikir ve kültürlere ulaşmak, fiziksel ve mental bir büyüme sağlamak adına fırsatları değerlendirmelisiniz. Yaşantınızı ihtimallere bırakmak yerine çaba göstermek, sorumluluk almak, öfke yerine motivasyon ve hedeflerle karar vermek daha önemlidir. Özellikle parasal beklentilerinizin gerçek olması ve yeni kaynaklar edinmeniz bu konuda sizi yüreklendirebilir. Gelir gider dengenizi yeniden iyileştirmek, kayıpları telafi etmek, ödemelerinizi tamamlamak için ayıracağınız bütçenin haricinde kendiniz ve sevdikleriniz için de bir plan yapabilirsiniz. Biraz esnemek, sevdiğiniz etkinliklere zaman ayırmak, hayatta değerli olan farklı şeyler olduğunu hatırlamak size iyi gelecektir. Bu iyicil ruh halinizle hem dayanışma hem de duygusal ilişkiler açısından yeni kararlar alabilir, bunları uygulamaya alabilirsiniz. Derinleştiren, yola götüren ve uzun vadeli sonuçlar getiren hamleler yapmalısınız. Kendi içinizde çözmekte zorlandığınız konuları, sağlık problemlerinizi bu sayede aşmanız daha kolay olabilir. Ruhsal ihtiyaçlarınıza zaman ayırın, yardım faaliyetleri ve küslükleri sonlandırmak gibi konularla farklı gündemler oluşturun. Bu yenilikler bazı yer değişikliklerini, taşınmaları da beraberinde getirebilir. Kendinize ve fırsatlara karşı nazik olun.

 

23 Ekim'de Güneş'in burcunuza geçişiyle motivasyonunuz değişiyor. Hayata olan bakışınız açınızı, kendinizi fark edebilirsiniz. Bu süreçte kendinizi daha güçlü, kararlı ve özgüvenli hissedebilirsiniz. İçsel gücünüzü keşfederek, hayatta ne istediğinizi netleştirme fırsatına sahip olabilirsiniz. Kişisel imajınızı yeniden değerlendirebilir ve yeni bir stil veya görünüm benimseyebilirsiniz. Kendinizi ifade etme biçiminde özgürleşme hissi yaşayacak, başkalarıyla olan etkileşimlerinizi derinleştireceksiniz. Bu süreç, ilişkilerinizde güven ve sadakat üzerine yoğunlaşmanıza olanak tanıyacak. İlişkilerde açık iletişimi teşvik edin ve duygusal derinliğinizi ifade etmekten çekinmeyin. Sevdiklerinizle daha güçlü bir bağ kurmak, duygusal olarak sizi tatmin edecektir. Sosyal ve duygusal anlamda yeni ve hayati kararlar almaya çok açıksınız. İş hayatında yeni fırsatlar ortaya çıkabilir. Kendi potansiyelinizi daha iyi anlamak ve kariyer hedeflerinize odaklanmak için bu dönemi değerlendirin. Yeteneklerinizi sergileme fırsatları bulabilir ve kendinizi geliştirmek için adımlar atabilirsiniz. Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi yazın ve bu hedeflere ulaşmak için bir plan yapın. Kendinize güvenerek adım atın. Sizi sıkıştıran ve yoran konulardan sonra, hayatın tanıdığı bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz. Geçmişi, yaşananları, yaşanmamışları düşünerek zaman kaybetmeyin. Kendinizi görmek istediğiniz yerler ve şartlar hakkındaki düşüncelerinizi, ihtiyaçlarınızı fark edeceğiniz bu dönemde zamana çok ihtiyacınız olacaktır.

 

Motivasyon Sözü: Dünya, vazgeçenleri değil, azmedenleri hatırlar. Hayret etme, gayret et!”

 

 

YAY

 

Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla beraber hayatınızdaki insanları ve hedefleri değiştirebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Kendinizi bu değişime ikna ettiniz ancak bir gelişme olmadığı için vazgeçmiş olabilirsiniz. Bu hissiyatınızı değiştirecek haberler alabilirsiniz. Tıkanıklıklar açılıyor. Fark edilebilir, çevrenizin ilgisini çekebilir, hem kariyere hem de sosyal hayata olumlu etki edecek haberler alabilirsiniz. İfadelerinizin güçlü ve etkili olacağı bir dönemdesiniz; ne beklediğinize, ne söylediğinize ve ne yaptığınıza daha fazla dikkat edin. İş ortamında ya da sosyal ortamlarda denk geleceğiniz insanlar, özellikle kadın figürlerin ve dostların desteklerini alabilirsiniz. Size neden olmadığını anlatandan ziyade nasıl olacağını anlatan ve bu konuda yardım eden kişilerin çevrenizde çoğaldığını fark edebilirsiniz. Bu enerjiyi doğru kullanmak için hedeflerinizin, tutumlarınızın tutarlı olmasına özen göstermelisiniz. Finansal konular, planlamalar, ödemeler, alacak verecek işlemlerinde mevcut durumun dışına çıkmamaya çalışmanız önemlidir. Bir süre daha şu anki halde ilerlemek, o süre içerisinde hedeflerinizi ya da size sunulan imkanları değerlendirmek riskleri en aza indirecektir. Aileniz gibi gördüğünüz, yakın saydığınız kişilerin yakınlıkları ve samimiyeti konusunda şüpheye düşebilirsiniz. Arkanızdan dönen oyunların hem özel hayatınıza hem de sosyal alanlara gölge düşürmemesi için erken müdahale etmeniz gerekebilir. Oldurmaya, düzeltmeye, insanları kendi içinizde affetmeye olan tutumlarınızı değiştirin. Aşırı tepkiler, kontrolsüz öfke size hata yaptırabilir. Sizi kıran, kızdıran davranışlar yapan olmamalısınız.

 

9 Ekim'de yönetici gezegeniniz Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber ikili ilişkilerle ilgili beklenti ve düşüncelerinizi sorgulayabilirsiniz. İlişkilerinizi değerlendirerek, bu ilişkilerde neyin işe yaradığını ve neyin yaramadığını anlamak için fırsatlar yaratabilirsiniz. Duygusal bağlarınızı güçlendirmek için eski konuları açık bir şekilde ele almak önemlidir. Partnerinizle açık ve samimi bir iletişim kurarak, ilişkinizi daha sağlam temeller üzerine inşa edebilirsiniz. Bu süreç, geçmişteki hatalardan ders çıkarmak ve gelecekte daha sağlıklı ilişkiler kurmak için değerlendirilebilir. Dolayısıyla kararlarınız için acele etmeyin, ettirmeyin; size tanınan zamanı doğru yönetin.

 

12 Ekim’de Plüton’un Oğlak burcunda ileri hareketine başlamasıyla birlikte, finansal durumunuzda köklü değişimler meydana gelebilir. Maddi kaynaklarınızı ve sahip olduğunuz değerleri yeniden değerlendirme ihtiyacı duyabilirsiniz. Uzun zamandır kontrolünüz dışındaki finansal süreçler bu dönemde hızlanabilir ve kendinizi daha güçlü bir maddi temele oturtma fırsatı bulabilirsiniz. Gelir kaynaklarınızı çeşitlendirme ya da yeni yatırımlar yapma arzusu ön planda olabilir. Maddi gücünüzü artırmak için stratejik adımlar atabilir, uzun vadeli finansal güvenliğinizi sağlama alabilirsiniz. Yeni iş deneyimlerinden önce eskilerin etkisinden sıyrılmanız önemlidir. Kendi kendinize baskı uygulamaktan vazgeçmelisiniz.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de Akrep burcuna geçmesiyle birlikte, iç dünyanızda daha derin bir sorgulama sürecine gireceksiniz. Bilinçaltınızı araştırmak, gizli kalmış duygusal meselelerle yüzleşmek ve zihninizi derinlemesine keşfetmek için güçlü bir döneme giriyorsunuz. Özellikle meditasyon, psikoloji ya da ruhsal çalışmalarla ilgilenmek size bu dönemde büyük fayda sağlayabilir. Gizemli konulara olan ilginiz artabilir ve bilinçaltınızı daha iyi anlamak adına kendinizi araştırma yaparken bulabilirsiniz. İçsel dönüşümünüze odaklanmak, size uzun vadeli ruhsal gelişim sağlayacaktır. Ekonomik konularda yeni kararlar, planlar gündeme gelebilir. Bunları paylaşacağınız durumlar konusunda biraz daha sıkı olmanız gerekebilir. Kötü niyetli insanların varlığından haberdar olabilirsiniz. Bu durum sinirlerinizi yıpratabilir ama bu anları bekleyen kişilere prim vermemelisiniz.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay duygusal konular sizin için gündem haline gelebilir. Aşk hayatınızı hareketlendirmek isteyebilir, yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Yaşadığınız içsel sorunların, değer problemlerinin ardından artık temiz bir sayfa açmanın hayalini yaşayabilirsiniz. Daha açık ve net olacağınız bir dönemdesiniz. Karşınızdaki kişileri kırmadan, kimsenin de sizi kırmasına müsaade etmeden ilerlemeniz önemlidir. Bu noktada mutluluğunuzu ve şartlarınızı başkalarının söylemlerine bağlı olmaktan kurtarıyorsunuz. Hobileriniz, becerileriniz, yapmak istedikleriniz veya yaptıklarınız konusuna daha yapıcı bir şekilde eğilebilir, bunlarla ilgili çalışmaları derinleştirebilirsiniz. Maddi açıdan elinizin güçlü olacağı bir dönem olabilir ama yine de harcamalarınızı kontrol altında tutmaya özen gösterin. Eğer çocuklarla ilgili planlarınız varsa, bu dönemde yeni gelişmeler yaşanabilir. Hareketli sporlar, yeni macera arayışları, bilmediğiniz etkinlik ve çalışmalar hakkında dikkatli olmanız önemlidir. Kendinizi riske atmamalısınız.

 

17 Ekim'de Venüs'ün burcunuza geçişiyle beraber enerjinizi yükseltecek ve sizinle kalmasını sağlayacak bir döneme giriyorsunuz. Kendinizi geliştirmek ve potansiyelinizi fark edip kullanmak adına bazı kararlar alabilirsiniz. Büyük ve radikal olmasına gerek kalmaksızın, yaşantınıza hareketi daha çok katacak etkinlikler bile enerjinizin yönünü değiştirebilir. Değişken, hızlı, her şeye yetebilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz. Sağlığınız, fiziksel durumunuz, imajınız, hayattan beklentileriniz konusuna daha fazla önem verebilir, bu konuda uzmanlarla da görüşerek daha kalıcı hale getirmeye çalışabilirsiniz. Evlilik, iş görüşmeleri, ortaklıklar, taşınma veya eğitim hayatınızla ilgili konularda önemli kararlar alabilirsiniz. Bu konulara dair gündemleriniz hızlanabilir, sonuç almaya başlayabilirsiniz. Burada önemli olan, sizin için hayati değer taşıyan konularda aceleci, hazırlıksız olmamaktır. Bunu sağladığınızda attığınız adımların daha gerçek ve değer getirici olduğunu, olacağını bilmelisiniz. Sosyal faaliyetler, yeni sosyal ve duygusal arkadaşlıklar, iş ve seyahatler, hobilerle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Kendinizi bir tatil, keyif döneminde hissedebilirsiniz. Ancak sorumluluklarınız olduğunu da unutmamalısınız. İyi hissinizin kaynağını bilmek, bunu dengelemek ekonomik ve ruhsal açıdan daha güvende olmanızı sağlayabilir. Ailevi gündemler, ailenizin ihtiyaçları ve beklentilerine yanıt vermeniz gerekebilir. Hissettiğiniz rahatlık ve güveni onlara da yansıtmanız gerekebilir. Bu anlamda kısıtlandığınızı, zorlandığınızı düşünmek yerine zaman ayırmanın ve her şeyin farklı yerlerinin olduğunu bilerek hareket etmeniz, bu süreci herkes için daha kolay hale getirir.

 

23 Ekim'de Güneş'i Akrep burcuna geçişiyle beraber kendinizle daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Biraz geride kalmak, yaşananları anlamak adına önemli olabilir. Kendinize itiraf edemedikleriniz, sizden saklananlar, aslı farklı olan konular hakkında yeni bilgiler edinebilirsiniz. Öğretici ve zorlayıcı bir süreç olabilir. Bu yüzden sabrınıza, mantığınıza daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz. Geçmişteki travmalar veya duygusal yüklerle yüzleşme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Kendinizi daha iyi anlamak için meditasyon veya ruhsal pratikler yaparak içsel yolculuğunuza odaklanabilirsiniz. Gizli kalmış duyguları ortaya çıkarmak, kendinizi daha özgür hissetmenize yardımcı olacaktır. Bunu fark ettiğinizde yaşadığınız olumsuzluklara "iyi ki" diyeceksiniz. Hayatınıza ve sorumluluklarınıza dair yenilikler öğrenebilirsiniz ama bunlar sadece olumsuz yönde olmayacak. Yetenekleriniz, ihmal ettiğiniz işleriniz, istekleriniz konusunda önünüz açık olabilir. Odak noktanızı kendinize çevirdiğiniz bu süreçte, yaratıcı bir faaliyetle uğraşmak, içsel dünyanızı ifade etmenin bir yolu olabilir. Yazı yazma, resim yapma veya müzikle ilgilenmek gibi yaratıcı alanlarda kendinizi geliştirmeye çalışabilirsiniz. Bu sayede gündelik yaşantınızda yolunda gitmeyen konulara olan yaklaşımlarınızı değiştirebilirsiniz. Stres faktörünün azalması daha motive olmanızı, daha dikkatli düşünmenizi ve çalışmanızı sağlayacaktır. İş görüşmeleri, maddi planlar, çalışma ortamları ve sağlığınızla ilgili önceliklerinizi hatırlıyorsunuz. Bunlara daha fazla sırt çevirmemeniz gereken bir dönemdesiniz. İlişkilerinizi, planlarınızı gizli tutmanızda fayda olabilir. Herkese her şeyin söylenmemsi gerektiğini üzücü şekillerde öğrenebilirsiniz. Bazı insanların yokluğu varlığından daha hayırlı olabilir, gidenlere üzülmeyin.

 

Motivasyon Sözü: Yaşam göründüğünden fazlasıdır. Daha fazla görebilmek için daha fazlası olmak gerekir.”

 

 

OĞLAK

 

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla beraber beklediğiniz haberlerin zemini oluşabilir. Bir kırılma noktasına geldiniz ancak kırıp dökmekle bunu yapmamanız gerektiğini de iyi biliyorsunuz. Şimdi bilginizi kullanma, becerilerinizi geliştirme, iletişimci ve iş bitirici yönünüzü ortaya koyma zamanındasınız. Bu anlamda yeni çevreler edinebilir, hayatınızdaki insanların önerileriyle farklı sektör ve konulara ilgi duyabilirsiniz. Kendinizi kapatmayın. Doğru insanlar ve hedefler sizi kariyerinizde de aile yaşantınızda da mutlu etmeye yetecektir. İş görüşmeleri, ortaklıklar, duygusal kararlar, kazanç yönetimi gibi konular gündeminizde fazlaca yer tutabilir. Karar ve imza aşamasına gelebilirsiniz. Ancak aceleci olmak, "acabalarla" yaşamak sizi zorlayabilir. Hata yaptığınızı, bencillik ettiğinizi düşündüren durumlara karşı objektif olun. Hedeflerinizi ertelemeyin ama her şeyin usulünce olmasına da özen gösterin. Bazı beklentileriniz bir sonlanma, bir sorun ya da engel şeklinde karşılanabilir. Şerrin ya da zorluğun içindeki hayrı görmek açısından tepkilerinizi kontrol altında tutmanız önemlidir. Bu süreçte iletişiminizin yapıcı olmasına özen gösterin. Siz nasılsanız çevrenizin size yaklaşımı da öyle olacaktır. Bunu her şeyin size hizmet etmesi yanılgısına dönüştürmediğinizde insanları etkilemeniz ve doğru anlaşılmanız daha kolay olacaktır. Aile işi, aile ilişkileri, ev - iş dengesi gibi konularda yıpratıcı olan sorunları masaya yatırabilirsiniz. Kesin çözüm bulmak, devamını getirmemek, artık yeni yaşamınızda eski hata ve eksiklere yer vermemek adına bir çaba göstermeniz gerekebilir. Bu da ikili ilişkileri güçlendirdiğinizde, uyumlu hareket ettiğinizde kolaylaşabilir. Özellikle hakkınızı alabileceğiniz durumlar, sizin emeklerinizle sağlanan imkanlar önünüze gelebilir. Taşınma, ev sahibi olma, evde ya da düzende yenilikler gibi maddi imkan gerektiren konular için bir b planı yapmanızda fayda var. Yeterliliğinizin olması istediklerinizi yapabilmek cesaretinin de önünü açacaktır.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcundaki geri hareketiyle beraber günlük temponuz hafifleyebilir. Bu dönem, günlük rutinlerinizi ve sağlık konularınızı gözden geçirmenize neden olabilir. Eski alışkanlıklarınızı değerlendirerek, sağlıklı yaşam tarzınızı yeniden düzenleme fırsatı bulabilirsiniz. Bu süreçte, sağlığınıza daha fazla önem vermek için motivasyon bulabilir ve sağlıklı alışkanlıklar edinmek adına adımlar atabilirsiniz. İş yaşamınızdaki verimliliği artırmak için gerekli adımları atarak günlük rutininizi optimize etmek önem kazanır. Kendinize ve sağlığınıza daha fazla zaman ayırarak, fiziksel ve ruhsal dengenizi bulma fırsatı yaratabilirsiniz. Eski alışkanlıklarınızı değiştirin ve sadeleşmeye çalışın. Çok yönlü olmanın getireceği stres, yetişememe ve kalabalık hissinin dışında kalmaya odaklanın.

 

12 Ekim’de Plüton’un burcunuzdaki ileri hareketi, kişisel kimliğiniz ve hayatınızdaki büyük hedeflerinizle ilgili dönüşümleri hızlandıracak. Uzun süredir kendinizde yapmak istediğiniz derin değişimlere nihayet ulaşabilirsiniz. Gücünüzü ve otoritenizi daha net bir şekilde ortaya koyarak, hayatınızdaki önemli kararları alma cesareti bulacaksınız. Bu süreç, kariyerinizde ve kişisel imajınızda büyük ilerlemeler sağlayabilir. Güçlü ve etkili bir liderlik sergileyerek, çevrenizdeki insanlar üzerinde büyük bir izlenim bırakabilirsiniz. Hem sağlığınızı hem de ruhsal dengenizi korumak adına bazı alışkanlıklarınızın tümüyle değişmesi gerektiğinin farkındasınız. Fark ettiklerinizi unutmayın.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de Akrep burcuna geçişiyle birlikte, sosyal çevreniz ve arkadaş gruplarınızla olan iletişiminiz önem kazanacak. Derin ve anlamlı konuşmalar yapma fırsatı bulabilir, dostluklarınızı daha samimi ve güven dolu bir temele oturtabilirsiniz. Geleceğe yönelik planlarınızda stratejik adımlar atmak adına bu dönemi iyi değerlendirin. Ayrıca, hedeflerinizi ve hayallerinizi gözden geçirerek, sosyal projelerde daha etkili roller üstlenebilirsiniz. Bu dönemde, arkadaşlarınızdan destek almak ve ortak hedefler belirlemek size büyük avantajlar sağlayacaktır. Bazı insanların sizinle ilgili düşüncelerini ya da sizinle aynı şeyleri düşünmediğini fark ettiğinizde bazı tutumlarınız değişebilir. Bundan endişe etmek yerine yaşadığınız süreçlerin gerekliliklerini yerine getirmeye çalışın.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile ev ve aile hayatınızla ilgili konular netlik kazanabilir. Evdeki düzenlemeler, taşınma ya da ailevi konular bu dönemde önemli olabilir. Bir karar almak ve onu uygulamak ne kadar zor olsa da, kolaylaştırıcı çözümler geliştirmelisiniz. Vizyonunuza ve enerjinize uygun bir yaşam alanı oluşturmak isteyebilirsiniz. Taşınma, tadilat, dekorasyon, elektronik eşyaların yenilenmesi gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Bunun sorumlulukları da büyük olacağı için kendinizi hazırlamanızda fayda var. Bu anlamda aynı evi paylaştığınız kişilerle iletişiminize dikkat etmeniz, birbirinizle inatlaşmamanız önemlidir. Sabrınızın zorlandığını düşünebilir ya da siz birilerinin sabrını zorlayabilirsiniz. Bir arada kalmaya devam edeceğinizi düşünmek bu anlamda sakin kalmanızı ve mantıklı düşünmenize yardımcı olacaktır.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber kendinize ayırdığınız zamanı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Yorgun, yoğun ve stresli süreçleri atlattıktan sonra, günün sonunda kendinizi nasıl hissettiğinizi fark etmelisiniz. Koşturmalı bir tempo içerisinde ihmal ettiğiniz, önemsemediğiniz durumların sizi etkilememesi için daha esnek olmalısınız. Çevrenizdeki insanları tanımak, nelere zaman harcadığınızı, kimler için neleri feda ettiğinizi bilmek bir yol haritası oluşturabilir. İlişkilerinizle ilgili pürüzleri çözmeye çalışabilir ya da pürüzler olduğunu yeni fark edebilirsiniz. Her doğrunun her yerde söylenmemesi, üslubun bilinmesi, doğru ve seviyeli ilişkilerin kurulması sizin için daha önemli hale gelebilir. Bu hatayı yapan siz olsanız da olmasanız da, yaşantınızı zorlayacak, imkanlarınızı daraltacak veya sizi çileden çıkaracak durumların devam etmemesi için iyi niyetinizi, mantığınızı korumalısınız. Özellikle kadın tanıdıklarınızın söylemleri, uzakta bulunan kişilerin müdahaleleri, farklı görüş anlaşmazlıkları gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. Bunları içinize atmak, önemsizleştirmek ruhsal ve fiziksel sağlığınızı zorlayabilir. Kendinizi kendinizden soğutmayın. Sağlığınıza özen gösterin. Sahip olduğunuz, hak ettiğiniz hiçbir şeyden de geçici durumlar yüzünden vazgeçmeyin. Yüzleşip arkanızda bıraktığınız, bırakacağınız her konu size ileriye dönük bir adım şansı verebilir. Genel olarak da şanslı ve bereketli bir dönemdesiniz. İş becerileriniz, görüşmeleriniz, kendi yetkinliklerinizi kullanma gibi konularda arka planda hazırlık yapabilirsiniz. Bazı detayların bir süre daha sizinle kalması, güvenemediğiniz ya da anlaşamadığınız kişilerin düşüncelerinden etkilenmemenize yardımcı olabilir. Dikkatli, donanımlı ve doğru bir altyapıyla ilerlediğinizde hem kariyerinizde hem de ikili ilişkilerinizde gerilimi en aza indirebilirsiniz. Hukuki sorunlarınıza dair bazı açmazlar gündeme gelebilir, danıştığınız, görüş aldığınız kişilerden emin olarak bir hamle yapın.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber hayatınızı nasıl şekillendireceğiniz konusuna daha fazla eğilebilirsiniz. Bu konuda ihmal ettiğiniz gerçeklerle yüzleşmek sisteminizi bozabilir. Ama bozulan sistemde, altının üstünden daha iyi olduğunu anlayacaksınız. Hangi yolda ilerlemek istediğinizi ve bu hedeflere ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini sorgulayabilirsiniz. Kendinize yeni vizyonlar belirleyebilir ve bu vizyonları gerçekleştirmek için gerekli adımları atma cesareti bulabilirsiniz. Bu süreçte, kariyer hedeflerinizi sosyal çevrenizle bağlantılı olarak yeniden şekillendirebilirsiniz. Arkadaşlarınızın veya tanıdıklarınızın kariyerlerinde elde ettikleri başarılar, sizin de kendi hedeflerinizi belirlemenizde ilham kaynağı olabilir. İlham alacağınız gibi ilham olacağınız da bir dönemdesiniz. Bu yüzden kendinizi nasıl tanımladığınıza ve gösterdiğinize dikkat edin. Sosyal anlamda ilgi odağı olabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar kurma ve sosyal gruplara katılma isteğiniz artabilir. Özellikle, ilgi alanlarınıza ve hedeflerinize uygun insanlarla bir araya gelerek, birlikte projeler geliştirmek ve işbirlikleri yapmak için fırsatlar arayışında olabilirsiniz. Bu süreçte, toplumsal konulara duyarlılığınız artabilir; arkadaşlarınızla birlikte sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı düşünebilirsiniz. Mevcut arkadaşlıklarınızı gözden geçirebilir ve gerçekten değer verdiğiniz insanlarla olan bağlarınızı güçlendirebilirsiniz. Sosyal çevrenizle ilgili samimi ve derin sohbetler yapma fırsatları doğabilir; bu, ilişkilerinizi derinleştirmenin yanı sıra, çevrenizdeki kişilerin gerçek niyetlerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Bazı insanların sandığınız gibi çıkmamasına kafayı takmak yerine yolun bundan sonraki kısmını onun etkisinde kalmadan tamamlamaya odaklanmalısınız.

 

Motivasyon Sözü: Bazı yenilgiler zaferin sadece taksitleridir.”

 

 

KOVA

 

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla beraber ticari ve sosyal açıdan zengin bir döneme girebilirsiniz. İş yapacağınız alanlar, hobileriniz, eğitim ve sosyal yaşantınızı etkileyen durumlar konusunda kararlarınız netleşiyor. Özellikle ertelediğiniz, kendinize hak görmediğiniz durumlarda daha istekli ve cesaretli olabilirsiniz. Kendinizi prangalarınızdan, tabularınızdan kurtulmuş gibi hissedebilirsiniz. Farklı yerlerde yaşamak adına bazı araştırmalar yapabilir, gerekli kişi ve kurumlarla iletişime geçebilir. Bu planınız daha öncesinde gündemde olan bir konuysa resmi işlemleri bu hafta itibariyle başlatabilirsiniz. Bu iş ya da eğitim aracılığıyla da gerçekleşebilir. Kendi hayatınız için yapacağınız iyi hamleleri iyi duygularla karşılayın. Bunu sizin için yapacak insan sayısı azalmış olabilir. Sağlam ilişkiler ve bağlantılarla yolunuza devam edecek olmanız artık üzülmüyorsunuz. Yeni insan tanıma motivasyonundan ziyade artık bu konuda neyi nasıl yapmanız gerektiğini daha iyi biliyorsunuz. Bilginize göre hareket etmek, size daha konforlu ve kaliteli bir yaşam sunacaktır. Yurtdışıyla ilgili işlemler, vize ve pasaport süreçler, hukuki başvurularınız ya da devam eden davalarınızla ilgili olarak önünüz açılabilir. Artık bir engelin kalmamasına değil, engellerin doğmamasına ve çözüm yollarına odaklanmanız gerektiğini unutmayın. Üzerinde fazla durduğunuz konulardaki oldurma çabasını yaşamınız için de vermenizde fayda var. Ruh ve beden sağlığınız, günlük düzeniniz konusunda ipleri elinize almalı ve sıkı tutmalısınız. Bu anlamda sorumluluklarınızı hafifletecek iş bölümleri ya da takvimler oluşturabilir, beslenmenizi geçiştirmek yerine kendiniz hazırlayabilirsiniz. Hayatınızın, içinde bulunduğunuz şartların her an gelişime ve değişime açık olduğunu bilmekle bunu uygulamak arasında fark vardır. Bu farkı görün ve uygulama konusunda daha kalıcı, yenilikçi, güvenli rutinler oluşturun.

 

9 Ekim'de Jüpiter'in İkizler burcunda geri hareketine geçmesiyle beraber yaratıcılığınız ve hobilerinizle ilgili konularda derin bir inceleme yapabilirsiniz. Geçmişte tamamlamadığınız projeleri gözden geçirerek, yeni yaratıcı yollar keşfetmek için ilham alabilirsiniz. Hobilerinizi yeniden gözden geçirerek, hangi aktivitelerin sizi gerçekten mutlu ettiğini belirleyebilir ve eski hobilerinize dönmek, yeni bir enerji kaynağı olabilir. Aşk hayatınızda geçmiş deneyimlerinizi değerlendirerek, hangi kalıpların size hizmet ettiğini anlamak için fırsatlar yaratabilirsiniz. Bu süreçte yaratıcılığınızı serbest bırakmak için kendinize zaman tanıyın. İkili ilişkilerin aceleye gelmesi, yaşayacağınız mutlulukları gölgede bırakabilir. Neyin önemli ve öncelikli olduğunu iyi düşünün.

 

Plüton’un 12 Ekim’de Oğlak burcundaki ileri hareketi, bilinçaltı ve ruhsal dünyanızda derin dönüşümler yaratacak. Uzun zamandır baskıladığınız duygular ya da bilmediğiniz konular bu süreçte açığa çıkabilir ve hayatınızda büyük bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Korkularınızla yüzleşme ve içsel gücünüzü keşfetme zamanındasınız. Bu şansı bir daha elde etmeniz zor olabilir. O yüzden şimdiki imkanlarınızı iyi değerlendirmek ve sonuçlandırmak konusunda gayretli olun. Bu dönemde spiritüel çalışmalar, meditasyon ya da psikolojik danışmanlık gibi konulara yönelebilir, ruhsal sağlığınızı iyileştirme fırsatı bulabilirsiniz. Aynı zamanda, kontrol edemediğiniz durumlar karşısında daha güçlü ve dayanıklı olmanız gerekebilir. Ya da, bu konuda daha esnek olmalı ve üzerinde durmamaya çalışmalısınız.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de Akrep burcuna geçmesiyle birlikte, kariyerinizde daha derin ve stratejik bir iletişim dönemi başlıyor. İş hayatınızda gizli kalmış bilgiler açığa çıkabilir ve daha etkili bir kariyer stratejisi geliştirebilirsiniz. Otorite figürleriyle olan diyaloglarda dikkatli olmanız gereken bir süreçtesiniz. Kariyer hedeflerinizi gözden geçirerek, profesyonel hayatınızda uzun vadeli planlar yapabilirsiniz. Duygusal zekanızı ve stratejik düşünme yeteneğinizi kullanarak, iş hayatınızda önemli adımlar atabilirsiniz. Kendinizi nereye koyduğunuzu iyi düşünün. Yanlış beklentiler içinde olmanın karşılığı da yanlış olacaktır. Bu yüzden doğru çevrelerle, doğru hedefler ve iyi niyetlerle hareket edin. Çevrenizi bu sayede temizleyecek ve iyileştireceksiniz.

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile kendinizi nasıl tanımladığınız konusuna eğilebilirsiniz. Zihninizin doluluğu bu anlamda size zorluk çıkarmış olabilir. Bunları fark etmek, değerlendirmek ve çözüme kavuşturmak noktasında aceleci olmayın. Süreci anlamak, nerede yanlış yaptığınızı görmek çözümü kolaylaştırır ve hızlandırır. Tavsiye almak, güvenilir kişilerle görüşmek, sosyal mecralardan ya da çevreden destek almak size iyi gelebilir. Tek başınalığınızın sizi zorlamasına müsaade etmemelisiniz. Bu anlamda hayatınıza yeni insanlar alırken dikkat etmeniz gereken konuları da ayırt edebileceksiniz. Sizi geliştiren, sizin de onun gelişimine katkıda bulunacağınız kişilerle görüşmek, işbirlikleri yapmak, yolculuklara çıkmak mental anlamda toparlanmanıza yardımcı olacaktır. İş veya eğitim fikirleri, başvurulu ve yazılı işlemler, ulaşımla ilgili konularda yenilikler yapabilirsiniz. Biten bir işin ardından iyi etki bırakıp başka kapıları aralayabilir, çevrenizin önerisiyle işinizi büyütebilir veya ilgilendiğiniz alanlarda kendinizi geliştireceğiniz yöntemler bulabilirsiniz. Kelimelerinizin keskin olmamasına, yol göstericiliğe ve samimiyete özen göstermeniz için önemli bir süreçtesiniz.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber hayatınıza anlam ve renk katan insanlarla bir araya gelebilir, kendinizi şanslı hissedeceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kabul görmek, fikirlerinizi paylaşmak, bir şeylere öncü ya da destek olmak sizi besleyebilir. Motivasyon ve neşe konusundaki cömertliğiniz sizi sosyal ortamların aranan yüzü haline getirebilir. Yoğun bir takviminiz olabilir, her günü her anı bir konuyla doldurmak isteyebilirsiniz. Bunu hangi konular üzerinde yapacağınızı, bunların size ya da muhataplarınıza nasıl katkılarının olacağını da iyi hesaplayın. Enerjinin ve imkanların boşa gitmesi, yaptığınız işe veya ilgilendiğiniz konuya olan hevesinizi azaltabilir. Stresinizi atmak, kendinize zaman ayırmak, geleceğinize dair farklı planlar yapmak isterken kendinize bir stres sebebi oluşturmamalısınız. İyi referanslar bulabilir, farklı zamanlarda yaptığınız çalışmaların ya da yardımların karşılığını alabilirsiniz. Sosyal ve ekonomik açıdan beklentileriniz, hak ettikleriniz sizi bulabilir. Bunları değerlendirme noktasında bazı fikirler alarak, riskleri analiz ederek ilerlemenizde fayda var. Size bu fikirleri kimin sunduğunu da iyi seçmelisiniz. İmkanlarınızdan ve varlığınızdan faydalanmak isteyen kişilere karşı bazı ilişkilerin sınırlarını belirlemeniz önemli olabilir. Hesabınızı ve seviyenizi koruyun. Diplomatik, esnek, anlayışlı ve yapıcı olmaya çalışırken herkesin buna uyum sağlaması, gündelik akışınızın buna uygunluğu da önemsiz değildir. Bu yüzden sorumluluklarınız ve hayalleriniz arasında sıkışıp kalmış olmayı değil, hepsini beraber yürütebilmeyi seçmelisiniz. Zaman yönetimi konusunda bazı eğitimler almak, çalışmalar yapmak veya var olan becerilerinizi kullanmak adına etkili bir dönemdesiniz. Teknolojik cihazlar, sosyal mecralar ilginizi çekebilir. Yaratıcılığınızı ortaya koyacağınız ve ses getireceğiniz içerik fikirleri üzerinde çalışabilirsiniz.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle beraber kariyeriniz ve iş beklentiniz netlik kazanabilir. Kendinizi daha güçlü, sorumluluk sahibi hissedebilirsiniz. İleriye dönük planlar yaparken daha cesur adımlar atabilir ve yeni fırsatları değerlendirmek için hazır olabilirsiniz. İletişim becerilerinizi kullanarak, kendinizi daha iyi ifade etme ve başkaları üzerinde derin bir etki yaratma fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu süreçte, liderlik vasıflarınızı öne çıkararak, kariyerinizde daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Hem kişisel hem de profesyonel açıdan desteklendiğinizi, tatmin edildiğinizi görmek sizi yüreklendirecektir. Bunu bir baskı unsura dönüştürmek yerine çevrenizle daha nitelikli ilişkiler kurmaya, onları anlamaya çalışın. Yeni insanlarla tanışacağınız ortamlara ve işlere dahil olabilirsiniz. Takım çalışması, ekip ruhu gibi konular önemli olabilir. Kendinizi saklamak, gizemli göstermek isteseniz de insanlarla iletişimde olma isteğinizin arttığını fark edebilirsiniz. Bazı davranışlarınızın iyi yönde değişmesi, maddi ve manevi değişimleri de beraberinde getirebilir. Beklediğiniz ya da unutulan ödemeler gelebilir, eliniz güçlenebilir. Ailenizden, özellikle anne taradından alacağınız destekler ve öneriler karşısında önyargılı olmayın. Hem özel hayatınız hem de iş hayatınız açısından yeni ve ciddi kararlar almak üzeresiniz.

 

Motivasyon Sözü: Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.”

 

 

BALIK

 

Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile beraber ekonomik ve ruhsal konulardaki sıkışıklığınız çözülüyor. Kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. Bu güveni kendi koşullarınızla, kendi çabanızla sağlamış olmanın verdiği rahatlık ve motivasyonla hayatınıza yeni ve güzel konular dahil etmelisiniz. Korktuğunuz, endişe ettiğiniz, fazlaca düşündüğünüz, birilerinin onayına ya da insafına bıraktığınız işleriniz konusunda daha cesaretli olduğunuzla yüzleşebilirsiniz. Bir iş planı, ekonomik ya da duygusal karar almak artık sizin için zorunlu hale bile gelebilir. Bu zorunluluğu bir olumsuzluk olarak görmemek için son 1 yılda yaşadıklarınızı değerlendirebilir ve kayıplarınızı gözden geçirebilirsiniz. Tekrar kaybetmek değil, yeniden ve daha iyi kazanmak için sebepleriniz olduğunu hatırlamalısınız. Bu anlamda hukuki, psikolojik ve ekonomik haklarınızı korumalı, bunları savunmalısınız. Beklentilerinizin gerçekleşmesine dair haberler alabilirsiniz. Özellikle eş/aile durumundan gelecek destekler, maddi referanslar sizi rahatlatabilir. Bu doğrudan sizin geliriniz ya da payınız olmasa da, hayatınızı paylaştığınız kişilerin haklarını alıyor olması şeklinde de gündeme gelebilir. Birbirinizi anlamaya çalışmak yanlış anlaşılmaları, yargılamaları önleyecektir. İlişkilerinizde daha sabırlı ve aklı selim hareket etmeye çalışmalısınız. Bu, haksızlık karşısında susmak değil bir haksızlık oluşmaması için doğru analiz etmek ve bu analize göre konuşmak demektir. Bankacılık işlemleri, sigorta, kaynaklarınızın vergilendirilmesi, ailevi sağlık problemleri gibi konularda da şansınız yüksek olabilir. Her manada iyileşmeler elde edebilirsiniz. Ancak bunun heyecanına yenilip eski rutinlere, beklentilere girmek yerine hayatınıza kalıcı değişiklikler ve yenilikler getirmeye odaklanmalısınız. Yaratıcılığınızı bu aşamada devreye sokun. İş planlarınızı, yatırım ve birikim fikirlerinizi güncelleyin. Nelerden beslendiğinizi ve mutlu olduğunuzu iyi bildiğinizde, çevrenize ve kendinize katkınız daha fazla olacaktır. Çocuklarınız, ailenizdeki çocuklar ya da siz ailenin bir çocuğuysanız sizinle ilgili hayati kararlar gündeme gelebilir. Hayatınızın nasıl devam edeceğine bu kararlarla yön vereceksiniz.

 

9 Ekim'de Jüpiter İkizler burcunda geri hareketine başlıyor ve sizi evinizle, ailenizle daha ilgili olmaya hazırlıyor. Yaşadığınız olayları değerlendirerek, aile bağlarınızı güçlendirmek için açık bir iletişim kurmak önemlidir. Ev yaşamınızdaki dinamikleri gözden geçirerek, alanınızı daha huzurlu bir hale getirmek için küçük düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu süreçte ruhsal derinliklere inmek ve kendinizi tanımak için meditasyon gibi pratiklere yönelmek faydalı olabilir. Kendinize karşı nazik olmanız, ailenizi anlamanızı ve evle ilgili süreçleri daha iyi yönetmenizi sağlayabilir. Evinizin ihtiyaçlarıyla ilgilenebilir, bozulmuş ya da artık kullanılmayan eşyalardan yaşam alanlarınızı arındırabilirsiniz. Gayrimenkul işlemleri için seçeneklerinizin çok olması kafanızı karıştırabilir. Asıl ihtiyacınızın ve huzurunuzun neyle ilgili olduğunu değerlendirmek için bu dönemi değerlendirin.

 

Plüton’un 12 Ekim’de Oğlak burcunda ileri hareketi, sosyal çevreniz ve arkadaşlıklarınızla ilgili önemli değişimlere işaret ediyor. Sosyal gruplar içinde güç mücadelesi yaşanabilir ya da arkadaş çevrenizi yeniden yapılandırma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Hayalleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda kimlerle birlikte hareket edeceğinize dair daha net kararlar alabilirsiniz. Aynı zamanda, toplumsal projelerde ve grup çalışmalarında daha etkin bir rol üstlenebilirsiniz. Uzun vadeli hedeflerinize ulaşma konusunda sosyal bağlantılarınız size önemli fırsatlar sunabilir. Arkadaş çevresi konusundaki endişeleriniz, beklentileriniz konusunda büyük yol katettiniz. Geçmişe dönmediğiniz sürece bu emek karşılıksız kalmayacaktır.

 

Merkür’ün 13 Ekim’de Akrep burcuna geçmesiyle birlikte, yurtdışı bağlantıları, eğitim ve uzun vadeli planlar ön plana çıkacak. Felsefi ve derin konulara olan ilginiz artabilir, yeni şeyler öğrenmek ve hayatınızı zenginleştirmek adına araştırmalar yapabilirsiniz. Seyahat planları yapabilir ya da akademik projelerde önemli adımlar atabilirsiniz. Bu süreçte zihinsel gelişiminiz ve bilgi birikiminiz, sizi daha ileriye taşıyacak. Aynı zamanda, hukuksal ya da bürokratik konularda da stratejik adımlar atma fırsatı bulabilirsiniz. Bir başlangıcın öncesinde, hazırlık için ve süreç için nelere ihtiyacınız olduğunu düşünmenizde, bazı hamlelerinizi herkese duyurmamanızda fayda var. Sınırlarınızı bilmeniz ve korumanız açısından önemli bir süreçtesiniz.

 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile ekonomik konularda önemli kararlar alabilirsiniz. Gelir kaynaklarınız, iş motivasyonunuz ve seçenekleriniz konusunda belirleyici bir süreç olabilir. İş değiştirmek, yeni alanlar edinmek, bireysel çalışmalara odaklanmak isteyebilirsiniz. Bütçenizi ayırmak, kontrolü elinize almak, hayatınız üzerinde söz sahibi olmak noktasında bir çıkış yapabilirsiniz. Maddi değerlerinize dayalı özgüveninizi sorgulamak yerine, kendi yeteneklerinize güvenerek kazançlarınızı artırabileceğiniz yollar keşfetmeye çalışın. Finansal durumunuzu dengelemeniz gerekebilir. Özellikle riskli yatırımlar veya harcamalar konusunda dikkatli olmanızda fayda var. Sahip olduklarınızı gözden geçirin. Para ile ilgili endişeleriniz varsa, bir finansal danışmanla görüşmek ya da yeni bir bütçe planı oluşturmak yerinde olabilir. Gerçekten ihtiyacınız olmayan, sizi geliştirmeyen hiçbir şeyin peşinden koşmayın.  Bu detayı insanlarla ilişkileriniz konusunda da önemsemelisiniz. Değerlerinize saygı duymayan ya da size bir değer katmayan, elinizdekilerin frekansını düşüren insanlar konusunda net bir çizgi çekmelisiniz.  Endişelerinizi görüşmek ve çözmek adına etkili bir dönemdesiniz. Aynı zamanda, sadece maddi değil manevi değerlerinizi de gözden geçirip, içsel olarak sizi besleyen şeylere odaklanmak huzur sağlayabilir. Yardımsever projelerde yer almak, ihtiyacı olanlara destek vermek de bu dönemin enerjisini daha dengeli ve verimli hale getirebilir.

 

17 Ekim'de Venüs'ün Yay burcuna geçişiyle beraber iş yaşamınızda geleceğiniz nokta sizi memnun edebilir. Beklediğinize değecek, birikimlerinizi değerlendirecek seçenekler bulabilirsiniz. Bulunduğunuz konumun ya da bir arada bulunduğunuz kişilerin analizini yapmak, beklentilerini karşılamak adına büyük çabalar verebilirsiniz. Bunun meyvelerini almak, süreci hızlandırmak adına şanslısınız. Terfi, yer ve gelir değişikliği, işe bağlı taşınma ya da önemli tanışmalar gündeminizde yer bulabilir. Konumunuz yükselirken yapabileceklerinizin ve düşüneceklerinizin de büyüyüp yükselmesine özen gösterin. Kolaylıkla kurmadığınız hiçbir şeyin kolaylıkla yıkılmasına müsaade etmemelisiniz. Bu yüzden sadece sizin yaptıklarınız değil, size yapılanlar da aynı derecede önemlidir. Başarınızın, tutumlarınızın, yaptıklarınızın hoş karşılanmadığı ortamlarda bulunmamak, aşırı tepkiler vermemek gerekebilir. Kendinizi bu anlamda korumalısınız. İdeallerinize göre davranın ve imajınızı destekleyin. Kadın otorite ve çalışma arkadaşları, uzaktan çalışma modeli ya da iş seyahatleri gündeminizde yer bulabilir. Bu insanlar ve koşullardan öğrenecekleriniz sizi daha da geliştirecektir. Sahip olduklarınızın farkına varın ve bunları dengeli kullanmaya çalışın. Duygusal konularda kararlar almak, bu kararları sorgulamak ya da uygulamak noktasında sizi bir şeylerin engellediğini düşünebilirsiniz. Daha dikkatli, sakin ve mantıklı bir şekilde bunu yapmanızda fayda var.

 

23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçişiyle yaşamı anlama ve yaşama beceriniz yükselebilir. Kendinizi daha açık bir zihinle tanışmış gibi hissedebilirsiniz. Çünkü aslında zihninizi açacak, size yeni bilgiler getirecek bir dönemdesiniz. bu gerçeği reddetmiyorsunuz, reddetmemelisiniz. Akrep dönemi, hayatınızda derin anlamlar arayışında olabilirsiniz. Farklı kültürler, felsefeler veya ruhsal öğretilerle ilgilenmek, yeni bakış açıları kazanmanızı sağlayacaktır. Belki de uzak bir ülkeye seyahat etme veya yeni bir dil öğrenme isteği duyabilirsiniz. Bu tür deneyimler, ruhsal olarak kendinizi zenginleştirmenize yardımcı olabilir. Hangi değerlerin sizin için gerçekten önemli olduğunu düşünerek, yaşam felsefenizi gözden geçirebilirsiniz. Aynı sorgulama değerlendirmeyi insan ilişkileri ve kariyer konusunda da yapabilirsiniz. Devam edemediğiniz, sürdürmekte zorlandığınız, becerilerinize hitap etmediğini düşündüğünüz konuları fark etmek, bunlarla başa çıkmanın ilk adımıdır. Bu adımı güçlü bir şekilde atabileceksiniz. Farklılıklar, bu sayede daha erişilebilir hale gelecektir. Eğitim alanında yeni fırsatlar karşınıza çıkabilir. Bir kursa katılmak, yeni bir beceri edinmek veya akademik bir alanda derinleşmek isteyebilirsiniz. Bu süreçte öğrendikleriniz, kişisel gelişiminiz üzerinde kalıcı bir etki bırakacaktır. Sosyal mecralardaki takip ettiğiniz hesapları güncelleyebilir, yeni kitaplar edinebilir ve kendi yaşam tarzınızı bu şekilde oluşturabilir ya da geliştirebilirsiniz. Hukuki açıdan sizin bilmediğiniz ya da müdahil olmadığınız konular gündeme gelebilir. Profesyonel destek almak, haklıyken haksız duruma düşmemek önemli olacaktır. Bazı insanlarla mesafeleriniz değişebilir. Küslüklerin son bulması gibi, arkadaşlıklarınızın da sekteye uğradığı durumlarla yüzleşebilirsiniz.

 

Motivasyon Sözü: Zafere giden yol, başkalarının gitmeye cesaret edemediği yoldur.”