DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.820,68 0%
BITCOIN
1.971.671,26 0%

Evdeki malzemelerle bir tepsi dolusu börek tarifi! Komşular tarifi için sıraya girecek

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan hamur işleri artık daha ucuz ve pratik tariflerle karşınızda. Sadece birkaç malzemeyle mutlu bir tepsi hazırlamanın sırrını paylaşacağız. ster peynirli ister kıymalı. Her çeşidin farklı bir tadı vardır.

Yayın Tarihi: 08.11.2023 01:00
Güncelleme Tarihi: 08.11.2023 01:00

Evdeki malzemelerle bir tepsi dolusu börek tarifi! Komşular tarifi için sıraya girecek

Börek yapmak aslında sanatla eş anlamlıdır. Ancak sanat aynı zamanda ekonomiktir. İşte sadece birkaç malzemeyle bir tepsi dolusu hamur işinin nasıl yapılacağına dair bazı ipuçları. Cüzdanınıza ve damak tadınıza uygun bu tarifi deneyin...

Elinizde çıtır, lokmanızda lezzetli börek tarifleri arıyorsanız doğru yere geldiniz. Üstelik bu tarif çok ekonomik aynı zamanda da lezzetli. Hazır mısın? O halde haydi başlayalım...

Malzeme Listesi

1,5 su bardağı su

1 adet yumurta

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuruna sürmek için;

3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

İç harcı için;

100 gram beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Evdeki malzemelerle bir tepsi dolusu börek tarifi

Yapılışı:

Hamurunuzu iyice yoğurduktan sonra tek tek açmaya başlayın. Açtığınız yufkaların üzerine i malzemeyi döktükten sonra, hamurun pişirme sırasında açılmasını önlemek için dikkatlice kapatın ve pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine ek yeri aşağı bakacak şekilde yerleştirin.

Çırpılmış yumurta sarısını hamurun üzerine sürdükten sonra, biraz kabarık ve şık bir görünüm kazandırmak için bir ustura veya ince, keskin bir bıçak kullanın. Hazırlanan hamuru önceden 190 derece ısıtılmış fırında altın rengi oluncaya kadar pişirin. Afiyet olsun..

Bu ucuz ve lezzetli pasta tarifi hem cüzdanınızı kurtaracak hem de sofranızı zenginleştirecek. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu tarif eminim herkesi memnun edecek ve evde hamur işi yapma alışkanlıklarınızı değiştirecektir. Deneyin, pişirin ve tadını çıkarın!