DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.254.334,93 -0,22%

İkizler burcunun özellikleri, Mitolojisi ve uyum durumu

İkizler burcu, hava elementinin değişken burcudur. Zeki, meraklı ve iletişimci olan ikizler, kararsız, aldatıcı ve duygusal açıdan zayıf da olabilir. Mitolojide ikiz kardeşlerle ilişkilidir. Sarı, turuncu, agat ve cıva renkleriyle uyumludur. Terazi ve Kova ile anlaşır, Balık ve Başak ile zorlanır.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 18:16
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 18:16

İkizler burcunun özellikleri, Mitolojisi ve uyum durumu

İkizler burcu özellikleri

İkizler burcu, hava elementinin etkisiyle değişken bir yapıya sahiptir. Bu burcun doğum tarihleri 21 Mayıs - 21 Haziran arasındadır. İkizler burcunun tanımlayıcı sözü şöyledir: Kendimi düşündüklerimde arıyorum.

İkizler burcu'nun güçlü ve zayıf yönleri

İkizler burcu, olumlu ve yapıcı bir şekilde yaşadığında, zeki ve kıvrak bir zihne, bilgiye ve meraka sahip olur. Ticarette başarılıdır ve iletişim kurmakta hızlı ve rahattır.

İkizler burcu, kötü kullanıldığında ve abartıldığında, huzursuz ve dağınık bir hayat sürer. Kararsız ve maymun iştahlıdır. Aldatmaya meyillidir ve kurnazlık yapar. Duygusal olarak zayıftır ve kolay yaralanır.

İkizler Burcunun Diğer Özellikleri

İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür'dür. Bu gezegen iletişim, zeka ve bilgi ile ilişkilidir.

İkizler burcunun mitolojik kökeni pek çok kültürde ikiz kardeşler hikâyelerine dayanır. Asurlular, Nebo ve Tasmit adlı iki tanrıçaya taparlardı. Hindistan'da, Upusunda ve Sunda adlı iki figür birbirine bağlı olarak yaşarlardı. Yunan mitolojisinde, Kastor ve Polluks adlı iki kardeş bu burcun sembolüdür. Roma'nın kurucuları da iki kardeş, Romulus ve Remus'tur.

İkizler burcunun vücutta karşı geldiği bölge omuzlar, eller, kollar ve sinir sistemidir. Bu bölgelerde sağlık sorunları yaşayabilirler.

İkizler burcunun rengi sarı ve turuncudur. Bu renkler zihinsel canlılık ve enerji verir.

İkizler burcunun metali cıva'dır. Bu metal akıcı ve değişken bir yapıya sahiptir.

İkizler burcunun taşı agat'tır. Bu taş zihinsel dengesizlikleri önler ve iletişimi güçlendirir.

İkizler burcu en uyumlu olduğu burçlar Terazi ve Kova'dır. Bu burçlar da hava elementinden gelir ve ikizler burcu ile ortak noktaları vardır.

İkizler burcu en zorlandığı burçlar Balık ve Başak'tır. Bu burçlar ikizler burcunun zıttıdır ve anlaşmazlıklar yaşayabilirler.