DOLAR
34,06 -0,23%
EURO
38,03 -0,03%
ALTIN
2.834,31 -0,26%
BITCOIN
2.141.795,15 0,32%

İzmit, Aydın, Manisa, Kütahya, Çankırı, Ankara, Çorum için yağış uyarısı! Tedbir almayan yandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin birçok bölgesini etkisi altına alması beklenen şiddetli sağanak yağışlar konusunda bir uyarıda bulundu. Hava durumu tahminlerine göre, yoğun yağışların özellikle Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alması bekleniyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 09.11.2023 14:09
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 14:09

İzmit, Aydın, Manisa, Kütahya, Çankırı, Ankara, Çorum için yağış uyarısı! Tedbir almayan yandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde şiddetli sağanak yağış uyarısı yaparak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Hava durumu tahminlerine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak, özellikle Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Çankırı, Çorum, Amasya çevreleri, Adana'nın güneyi, Hatay kıyıları ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde lokal olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji raporuna göre, yağışlar Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Karadeniz bölgesinde hava sıcaklığının azalacağı, rüzgarın güneyden kuzeye döneceği ve Orta/Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli esmesinin beklendiği bir hava durumu öngörüsü paylaştı. Uzmanlar, özellikle Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğine dikkat çekerek vatandaşlara dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu. 

sd

Düzce Valiliği de Meteoroloji verilerine dayanarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Yağışın, 9 Kasım sabah saatlerinden itibaren etkili olması ve aynı gün saat 18.00'e kadar devam etmesi bekleniyor.

sd

Dolayısıyla, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda, özellikle etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlar, beklenen olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalıdır. Ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmak, güvenli alanlara yönelmek ve gerekli önlemleri almak, yaşanabilecek olası riskleri en aza indirmek adına önemlidir. Meteorolojik durumu düzenli olarak takip etmek ve yetkililerin uyarılarına kulak vermek, toplumun genel güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.