DOLAR
34,17 -0,1%
EURO
38,16 0,35%
ALTIN
2.937,32 -0,14%
BITCOIN
2.233.741,54 -0,98%

Mermeri aynaya çeviren temizlik tüyosu! Bilmeyen kalmasın

Mermer tezgahlar, mutfaklardaki estetik ve kullanışlı malzemelerden biridir. Ancak, zamanla kullanıma bağlı olarak leke ve kirlenmelerle karşılaşabilirler. Bu durumda, doğru temizlik yöntemleri ve uygulamaları ile mermer tezgahlarınızı parlak ve temiz tutabilirsiniz. Ayrıca, mermer tezgahların sağlık açısından önemi de göz ardı edilmemelidir. İşte mermerinizi ayna gibi parlatacağınız yöntem...

Yayın Tarihi: 14.12.2023 15:57
Güncelleme Tarihi: 14.12.2023 15:57

Mermeri aynaya çeviren temizlik tüyosu! Bilmeyen kalmasın

Mermer tezgahların hijyenik bir görünümde olması, bakteri ve mikropların üremesini engelleyebilir. Ancak, doğru temizlik yöntemleri uygulanmadığında lekeler ve kirler birikebilir, bu da sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, mermer tezgahlarınızı düzenli olarak temizlemek ve bakımını yapmak önemlidir.

MERMER TEZGAHI TEMİZLEME YÖNTEMİ

mermer

Özellikle siyah mermer tezgahlarında sıkça karşılaşılan su lekeleri, karbonat kullanılarak kolayca temizlenebilir. Karbonatı su ile karıştırarak oluşturulan karışımı lekeli bölgeye uygulayıp, ardından dairesel hareketlerle temizlemek etkili bir yöntemdir.

Yağ lekeleri ise alkolsüz sıvı sabun ve su karışımı ile temizlenebilir. Bu karışımı mermer yüzeyine uygulayarak sünger yardımıyla ovarak temizleme işlemi uygulanabilir.

Bir diğer etkili yöntem ise limon suyu ve mutfak tuzu karışımıdır. Limon suyu ve tuzun karışımı yağ lekesinin üzerine dökülüp bekletildikten sonra, nemli bir bezle ovularak temizlenir.