DOLAR
34,08 -0,22%
EURO
38 0,14%
ALTIN
2.840,47 -0,48%
BITCOIN
2.173.781,85 -1,11%

O üniversite yüksek maaş ile personel alım ilanını şimdi yayınladı: İşte başvuru şartları

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 64 öğretim üyesi alacak. Başvurular, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde yapılmalı. Başvuru şartları haberimizde.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 13:46
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 13:46

O üniversite yüksek maaş ile personel alım ilanını şimdi yayınladı: İşte başvuru şartları

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği çerçevesinde, üniversite birimlerine toplamda 64 öğretim üyesi alımı gerçekleştirecektir. İlan, üniversitenin resmi web sitesinde ve Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Başvurular, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde yapılmalıdır.

O üniversite yüksek maaş ile personel alım ilanını şimdi yayınladı: İşte başvuru şartları

GEREKEN BELGELER VE BAŞVURU ŞARTLARI

PROFESÖR VE DOÇENTLERİN BAŞVURU ŞARTLARI

Profesörlük kadrosuna başvuracak adayların, başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet fotoğraf, özgeçmiş, yabancı dil belgesi, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, onaylı uzmanlık belgesi (Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi için), adli sicil belgesi, ve başlıca eserlerinin bulunduğu dosyayı teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren dosyanın bir fiziki nüshası ve altı elektronik nüshası (CD, flash bellek) hazırlanmalıdır.

Doçentlik kadrosuna başvuracak adayların da benzer belgeleri sunmaları gerekmektedir. Bunlara ek olarak, doçentlik başarı belgesi ve bilimsel çalışma ve yayınlarının birer nüshası fiziki ve elektronik ortamda teslim edilmelidir.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARI

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların, başvuracakları anabilim dalını ve ilan niteliğini belirten dilekçe ile birlikte özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet fotoğraf, yayın listeleri ve yayınlarının örnekleri, yabancı dil belgesi, adli sicil belgesi, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, onaylı uzmanlık belgesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre hazırlanan puanlama tablosunu içeren dosyayı teslim etmeleri gerekmektedir. Dosyanın bir fiziki nüshası ve dört elektronik nüshası (CD, flash bellek) ilgili Fakülte Dekanlığına veya Yüksekokul-Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

YABANCI DİPLOMALAR VE EK BELGELER

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylandığına dair belgeler başvuru dosyasına eklenmelidir. Ayrıca, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi ve kamu kurumlarında çalıştıklarını gösterir onaylı hizmet belgesi de gerekmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI VE KISITLAMALAR

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilenlerin doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini üniversitemizde tamamlayanlar başvuru hakkına sahip değildir. Doçent unvanı almış olanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına, Profesörler ise Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramayacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ VE DİĞER BİLGİLER

Başvurular, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Tayfur Sökmen Kampüsü Serinyol/Antakya/HATAY adresine yapılmalıdır. Başvurular süresi içinde yapılmalı ve postada meydana gelebilecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yanlış beyanda bulunanların atamaları yapılmayacaktır. Ayrıca, askerlik durum belgesi de erkek adaylar için gerekmektedir.

Başvurularda e-devletten alınacak tüm belgelerin barkod/karekodu okunaklı olmalıdır.

İletişim ve başvuru detayları için resmi üniversite web sitesi ziyaret edilebilir.