DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.146.234,4 0,29%

Pilavı lapa olanlar buraya! Bu tüyo tüm lapa pilavları kurtaracak

Pilav hepimizin severek yediği, sadece et yemeklerinin değil sebze yemeklerinin de eşlik ettiği lezzetli bir yemektir. Pirinci iyice ve yeterli miktarda pişirmek mutfakta usta olduğunuzun işaretlerinden biridir. Ancak tüm çabalarınıza rağmen pilavınız lapa gibi oluyorsa bu makalemizde yer verdiğimiz yöntemi deneyebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 19:42
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 19:42

Pilavı lapa olanlar buraya! Bu tüyo tüm lapa pilavları kurtaracak

Bu yazımızda pilavınızın her zaman lezzetli pişmesi için nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve pilavınız pelte olduğunda hangi çözümleri uygulayabileceğinizi anlattık.

SADECE 2 DİLİM EKLEYİN

Pişirdikten sonra pirincin yumuşak olduğunu fark ederseniz mutlaka bu adımı uygulayın. Tencereye 2 dilim taze ekmek koyun. Daha sonra ıslanmasını ve iyileşmesini bekleyin. Ekmek fazla suyu ve buharı emerek pirince yumuşak bir doku kazandıracağından pirinciniz kısa sürede tanecikli hale gelecektir. Daha sonra keyifle tüketebilirsiniz.

Ancak her pirinci hazırlarken dikkat etmeniz gerekli olan başka şeyler de var. İşte izlenecek adımlar..

TANE TANE PİLAV YAPMA SIRLARI

Pilavı lapa olanlar buraya! Bu tüyo tüm lapa pilavları kurtaracak

Pilav yapmak için pirinç seçimi: Lezzetli pilav yapmak için pirinç seçimi oldukça önemlidir. Uzun taneli pirinç çeşitleri daha az yapışkan olduğundan sıklıkla tercih edilir.

Pirinci yıkamak: Pirinci yıkamak, içeriğindeki fazla nişastayı gidererek pirinç taneleri elde etmek için önemli bir adımdır. Pirinci, su berraklaşana kadar soğuk su altında iyice durulayın.

Dinlenme: Pirinci yıkadıktan sonra yaklaşık 30 dakika suda bekletmelisiniz. Bu, pirincin suyu iyice emmesine ve eşit şekilde pişmesine yardımcı olmaktadır.

Doğru su oranı: Pirincin granül haline getirilmesinde su oranı önemlidir. Tipik olarak 1 bardak pirinç için 1,5 bardak su kullanılır. Fakat, bazı pirinç türleri ve pişirme yöntemleri ise farklılık gösterebilir, bu nedenle su miktarını pişireceğiniz pirinç tarifine göre ayarlayın.

Pilavı lapa olanlar buraya! Bu tüyo tüm lapa pilavları kurtaracak

Pirinci düşük sıcaklıkta pişirin: Pirinci düşük sıcaklıkta pişirmek, pirincin eşit şekilde pişmesine ve aynı zamanda da yapışmamasına yardımcı olur. Pişirirken pirinci karıştırmayın, pirincin yapışmasını önlemek için ara sıra hafifçe karıştırın.

Demleme: Pirinç piştikten sonra tencerenin kapağını kapatın, pirinci dinlenmeye bırakın. Bu, buharın pirincin her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlar.

Çatalla servis: Pirinç pilavını servis ederken, taneler birbirine yapışmasın diye çatalla hafifçe karıştırın ve tane şekilde servisini yapın.