Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Pirinç pilavını tane tane yapan gizli yöntem! Aşçılar bu tekniği sır gibi saklıyor

Pirinç pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar açıklandı. Bolulu 32 yıllık aşçıya göre pirinç pilavına lezzet katan yöntemler haberimizde. İşte her yemeğin yanına yakışan pirinç pilavı...

Yayın Tarihi: 09.11.2023 22:39
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 22:39

Pirinç pilavını tane tane yapan gizli yöntem! Aşçılar bu tekniği sır gibi saklıyor

Uzak Doğu Asya ülkeleriyle özleşen pirinç pilavı Türk mutfağının da yaygın lezzeti olarak görülüyor. Bu lezzetli yemeği yapmak oldukça zor olurken herkes ise tane tane yapamıyor. Ünlü şef Mehmet Fuat Atik'e göre pirinç pilavının mükemmel lezzeti için püf noktalar haberimizde.

BEYAZ PİRİNÇ PİLAVI

Pirinçleri hazırlamak için öncelikle 4 su bardağı pirinç kaba konularak üzerine bolca tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılarak yarım saat dinlendirilir. Pilav tenceresi ateşe alınırken arpa şehriye ve yağ eklenerek kavrulur. Şehriyeleri yakmadan kavurma işlemi yapılır ve üzerine tereyağ eklenir. Pirinçleri kavurmadan önce, tuzunu, 1 tatlı kaşığı toz şekerini ve yaklaşık çeyrek limonun suyunu ekledim. Pirinçleri kavurmaya başladım. Suyu eklerken ocağın altını kısarak dikkatlice 5 bardak kaynar su eklenir. 5 dakika sonra pilavın suyu çekildiğinde tencerenin kapağı açılarak pilav 30 dakika dinlendirilir.

pirinç pilavı

PİRİNÇ PİLAV BESİN DEĞERİ

%74 daha az kalori

%71 daha az protein

%9 daha az karbonhidrat

%100 daha az yağ

PİRİNÇ PİLAVI

düşük yağ ve kolestrol içeriği ile sağlıklı karbonhidrat kaynağı olurken glutensiz bir tahıl olarak diyet yapanların da tercihi oluyor. Lif ve besin öğeleri açısından daha az zengin olduğundan tam tahıllı pirinç kullanılıyor. Pirinç pilavında glisemik indeksi yüksek olurken kan şekeri ise hızla yükselir.