DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,1 -0,1%
ALTIN
2.860,24 -1,18%
BITCOIN
2.165.418,24 -0,64%

Salçayı böyle saklayınca aylarca dursa bile küflenmiyor! Cebinizi düşünen pratik yöntem

Evde domates salçası yapmak ve ardından onu muhafaza etmek oldukça zahmetli bir iş olabilir. Ancak işlemi kolaylaştıran ve salçanın bozulmasını önleyen teknikler vardır. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 13.07.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 13.07.2024 10:43

Salçayı böyle saklayınca aylarca dursa bile küflenmiyor! Cebinizi düşünen pratik yöntem

Domates salçası Türk yemeklerinin vazgeçilmez bir malzemesidir. Yaz aylarında taze domates veya taze biberle yapılan makarnalar yıl boyunca yenir. Domates salçası iyi koşullarda saklanmazsa küflenebilir. Domates salçası buzdolabında saklandığında bile küflenir mi? Bu yöntemle domates salçanız kış boyu bozulmadan kalacaktır. Detaylar haberimizde...

di

BU SALÇA SAKLAMA İPUÇLARIYLA SALÇANIZ 1 YIL BOYUNCA KÜFLENMEYECEK: İŞTE O YÖNTEM

Yaz boyunca hazırladığınız kavanozdaki domates salçası küfleniyor mu? Tüm çabanızı boşa harcamayın ve onca emeklerle hazırladığınız salçanın ziyan olmasını öleyin. Artık bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, salçaların küflenmesini önlemenin en pratik yollarını sizler için derledik. Ayrıntılar haberimizde...

SALÇANIZ ÇABUK MU KÜFLENİYOR? İŞTE SALÇANIN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYECEK O YÖNTEM

Bu ipuçlarını takip ederek ev yapımı domates salçasını bir yıla kadar küfsüz tutabileceksiniz. Ayrıca salçayı kullanmadan önce kavanoz kapağında herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Lezzetli ve sağlıklı salçaları uzun süre muhafaza ederek kış aylarında sofranızda taze domates lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz.

Domates salçası yapmak, yaz aylarında taze domates hazırlayıp kışın kullanmak üzere muhafaza etmenin geleneksel bir yöntemidir. Ancak ev yapımı salçaların uzun süre taze kalması ve küflenmemesi için doğru saklama yöntemini bilmek önemlidir. Burada domates salçasını 1 yıl boyunca küflenmeden nasıl muhafaza edebileceğinizi salça saklama ipuçlarıyla açıklıyoruz.

DOĞRU SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Domates salçasını cam kavanozda saklayın. Domates salçasını kutudan cam kavanoza aktarın. Domates salçasını kısa sürede tüketebilmek için az miktarda satın alın.

Domates salçasına yağ ekleyin. Yağlı domates salçasını buzdolabında dondurarak muhafaza edin. Domates salçasını tuzla karıştırıp bir cam kavanoza koyun. Bu yöntemi kullanırken yemeklere tuz eklemeye dikkat edin.

Uzun süre kullanmayacaksanız salçanın üzerini eritilmiş yağla kaplayın. Kutunun içindeki domates salçasını bir tabakla kapatın.

ALTERNATİF SAKLAMA TEKNİKLERİ

Domates salçasını bir buz kalıbında dondurun ve küçük porsiyonlar halinde bir soğutucu torbada saklayın. Bu yöntem ihtiyacınız kadar kullanmanıza olanak tanır.

1 kg domates salçasına 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı salamura tuzu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra temiz bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın. Bu işlem domates salçasının raf ömrünü uzatır.

KÜF OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN GENEL ÖNERİLER

Domates salçasını daima soğuk bir ortamda saklayın. Buzdolapları ideal bir seçimdir. Havayla teması minimumda tutun. Her kullanımdan sonra kabı sıkıca kapatın. Üzerine yağ dökmek veya tuzla karıştırmak da küf oluşumunu yavaşlatır. Bu yöntemler domates salçasının nem içeriğini azaltır. Domates salçasını en kısa sürede tüketin. Çok uzun süre bırakmak küflenme riskini artıracaktır. Ürünün kullanım talimatlarına mutlaka uyun. Üretici tarafından önerilen saklama koşullarını dikkate alın.