DOLAR
34,18 -0,12%
EURO
38,09 0,57%
ALTIN
2.930,45 0,09%
BITCOIN
2.236.518,79 -1,08%

Tıkanmış lavaboları 5 saniyede açıyor! Paranız cebinizde kalacak

Mutfak ve banyo lavabolarının zaman içinde tıkanması oldukça yaygın bir sorundur. Ancak bu tür tıkanıklıklarla başa çıkmak için pahalı profesyonel yardım almak yerine, evde bulunan basit ve doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 14.12.2023 13:42
Güncelleme Tarihi: 14.12.2023 13:42

Tıkanmış lavaboları 5 saniyede açıyor! Paranız cebinizde kalacak

Evlerimizin banyo ve lavabolarında sıkça karşılaştığımız tıkanıklık sorunları, genellikle kireçlenme ve kalıntılardan kaynaklanır. Bu tür sorunlar, su akışını engelleyerek lavabonun dolmasına ve hoş olmayan kokuların ortaya çıkmasına neden olabilir. Artık bu tür lavabo tıkanıklıkları için profesyonel yardım çağırmak zorunda değilsiniz.

TIKALI LAVABO AÇMA YÖNTEMİ

tıkalı lavabo

Evde kolayca uygulanabilen doğal bir yöntemle tıkanan lavaboları dakikalar içinde açabilirsiniz. Kimyasal içermeyen bu yöntem, lavaboları adeta kaydırak gibi akıcı hale getirir. İşte bu etkili doğal yöntem:

Karbonat, tuz ve sirke kullanarak tıkalı lavaboları açabilirsiniz. Beyaz sirkenin asidik yapısı, karbonat ve tuz ile birleştiğinde lavabolardaki kireci çözer ve temizler. Bu pratik yöntemle lavabolarınızı kısa sürede açabilirsiniz.

Yapmanız gerekenler oldukça basit:

3 su bardağı karbonatı ve 5 su bardağı tuzu bir kapta karıştırın.

Bu karışımı lavabo giderine doğrudan dökün.

Ardından az miktarda ısıtılmış beyaz sirkeyi ekleyin.

Lavabo giderine kaynar suyu dökerek lavabonun açılmasını bekleyin.

Bu doğal yöntemle lavabonuzdaki tıkanıklığı gidermek hem çevre dostu hem de ekonomik bir çözüm sağlar. Tıkanıklık devam ederse veya daha ciddi bir sorun varsa, uzman yardımı almanız önerilir.