DOLAR
34 0,1%
EURO
38,01 -0,33%
ALTIN
2.832,6 -1,11%
BITCOIN
2.150.586,38 -4,92%

Yağ çekmeden patlıcan kızartmanın tüyoları! Yemekler daha lezzetli olacak

Patlıcan kızartırken bilmeniz gereken pişirme püf noktalarını sizler için derledik. Bu yöntemler sayesinde patlıcanlar kararmayacaktır..

Yayın Tarihi: 09.11.2023 00:28
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 00:28

Yağ çekmeden patlıcan kızartmanın tüyoları! Yemekler daha lezzetli olacak

Kızarmış patlıcan en sevilen yiyeceklerden biridir. Özellikle patates kızartmasıyla çok iyi gidiyor. Patlıcan kızartırken en sık karşılaşılan iki sorun vardır. Bunlardan birisi yağ çekme sorunu, diğeri de kararma sorunudur.

Patlıcan kızartırken bilmeniz gereken iki ipucu. Bu iki bilgi sayesinde patlıcan ne yağ çeker ne de kararır. İşte bilmeniz gerekenler:

Yağ emilimini önlemek için yapabilecekleriniz:

Yağ çekmeden patlıcan kızartmanın tüyoları

1. Tuzlu suya batırın

Patlıcanı soyup dilimleyin. Sonrasında suya batırın ve biraz tuz ekleyin. Patlıcanları iyice süzün ve kızartmaya başlamadan önce kağıt havluyla kurulayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanlarda yağ emilimi ve acılık azalır.

2. Sirke ekleyin 

Kızartmak için yağa bir miktar sirke eklemek patlıcanın fazla yağ çekmesini önleyerek lezzetli bir yemek ortaya çıkaracaktır.

3. Ilık suya batırın

Patlıcanları kızarttıktan sonra ılıttığınız suyun içine koyup çıkarın. Daha sonrasında ise ağır yağ kıvamını gidermek için bir kevgir içine koyun.

4. Ağırlık uygulayın

Patlıcanı soyup dilimledikten sonrasında kağıt havlu üzerine koyun. Üzerine biraz tuz serpip kağıt havluyla örtün. Son olarak bir bardak su gibi ağırlığını artıracak bir şey ekleyin ve kızartmaya devam etmeden önce 1-2 saat bekletin. Bu patlıcanın fazla yağ çekmesini önleyecektir.

5. Fırınlayın

Tabii patlıcanı az yağlı olarak kızartmak istiyorsanız fırında pişirmek en iyi seçeneklerden biri. Patlıcanları dilimleyip üzerine biraz yağ sürün ve fırına verin. Daha az yağ emen ve lezzetini koruyan patlıcanın tadını çıkarın.

6. Teflon kaplı tencere veya tava kullanın

Bir sonraki tanıtacağımız yöntem ise kavrulmuş lezzetin tadını daha da çıkarmak isteyenlere yönelik. Yapışmaz bir tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın ve patlıcan dilimlerini her iki taraftan kızartın. Bunu yaptığınızda patlıcan çok fazla yağ çekmeyecek ve lezzetli olacaktır.

Yağ çekmeden patlıcan kızartmanın tüyoları

Patlıcanın kararması nasıl önlenir?

Patlıcanın kararmasını önlemenin aslında basit bir yolu var. Patlıcanı limonlu ve tuzlu suyun içerisinde bekletmek patlıcanın kararmasını önlemenin en etkili yoludur.

Yapmanız gereken tek şey, doğranmış veya dilimlenmiş patlıcanı derin bir kapta, bir tutam limon ile ir tutam tuz eklenmiş soğuk suda bekletmeniz. Bu yöntemi kullandığınızda patlıcanın asla kararmayacağını göreceksiniz.

Patlıcanın yağ çekmesini nasıl önleyebilirim?

Öncelikle patlıcanı soyduktan sonra temiz tuzlu suda 10 dakika kadar beklettiğinizden emin olun. Bu uygulamayla birlikte patlıcanlar kararmayacak ve yağ çekmeyecektir. Bu işleme ek olarak kızartma yağına biraz elma sirkesi de eklemenizi öneririz.