DOLAR
34,25 -0,34%
EURO
37,81 0,31%
ALTIN
2.927,14 -0,47%
BITCOIN
2.099.312,69 -0,92%

Yemeklerin lezzetine lezzet katan yeşil yağ tarifi! Şefler bu tarifi kimseyle paylaşmıyor

Yeşil yağ nedir? Nasıl hazırlanır? İçerisinde neler var? Yalnızca şeflerin bildiği bu tarifi öğrenebileceksiniz! İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 05.11.2023 11:01
Güncelleme Tarihi: 05.11.2023 11:01

Yemeklerin lezzetine lezzet katan yeşil yağ tarifi! Şefler bu tarifi kimseyle paylaşmıyor

Yeşil yağ son zamanlarda sağlıklı beslenme konusunda sıkça karşımıza çıkan bir ürün. Peki nedir bu yeşil yağın sırrı? Nasıl yapılır ve sağlığımıza neler kazandırır?

Yeşil yağ, basit malzemelerle kolayca evde hazırlanabilen bir üründür. Mayısdanoz, nane, dereotu gibi taze yeşillikler ve sıvı bir yağ kullanılarak yapılır. Yeşillikler küçük parçalara bölünür, yağ ile karıştırılır ve kaynatılarak homojen bir kıvama getirilir. 20-30 dakika kaynatma işleminden sonra süzülüp soğumaya bırakılan yeşil yağ hazır hale gelir.

Yeşil yağın en büyük artısı, içerdiği yeşillikler sayesinde birçok fayda sağlaması. Örneğin maydanozun bol C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Taze soğanın K vitamini ise kanama riskini azaltarak kanın pıhtılaşmasını destekler. A vitamini bakımından zengin olan yeşillikler ise göz sağlığına iyi gelir.

yeşil yağ nasıl yapılır

Yeşil yağ ayrıca antioksidan bakımından da zengindir. Yeşilliklerde bulunan flavonoid, fenolik asit gibi antioksidanlar hücre hasarını önleyerek erken yaşlanmaya karşı korur. Hamile kadınlar için de önemli bir besin kaynağıdır, çünkü folik asit içerir.

Yeşil yağ, basit malzemelerle hazırlanabilen, lezzetli bir yemek bileşeni olmanın yanı sıra pek çok fayda sağlayan bir üründür. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından mevsim geçişlerinde tüketilmesi öneriliyor.